Porsche Taycan «απογειώνεται» σε αεροπλανοφόρο (+video)

Με την επίσημη παρουσίαση της Porsche Taycan να αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4/9, η γερμανική μάρκα δημοσίευσε ένα πρωτότυπο video για να δείξει τις δυνατότητες επιτάχυνσης και φρεναρίσματος, πάνω σε ένα αεροπλανοφόρο και πιο συγκεκριμένα στο USS Hornet.

Δείτε ακόμα: «Φουλ» της οθόνης το εσωτερικό της νέας Porsche Taycan

Το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο ήταν αυτό που είχε περισυνελλέξει τους αστροναύτες των αποστολών Apollo 11 και Apollo 12. Πίσω από το βολάν της ηλεκτρικής Porsche βρέθηκε η οδηγός αγώνων Shea Holbrook, η οποία κατάφερε να πετύχει την ταχύτητα των 145,7 χλμ./ώρα, σε απόσταση 128 μέτρων, πατώντας έπειτα τέρμα το πεντάλ του φρένου ώστε να φρενάρει εγκαίρως, πριν χτυπήσει το οδόφραγμα που υπήρχε για να αποτρέψει την Taycan να πέσει στη θάλασσα! Τα κεραμεικά φρένα έκαναν δουλειά ακινητοποιώντας την ηλεκτρική Porsche μόλις 38 μέτρα πριν το τέλος του καταστρώματος, απαιτώντας 94,2 μέτρα για την πλήρη ακινητοποίηση από τα 145 χλμ./ώρα! Η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε σε 10,17 δλ.

Διαβάστε επίσης: Παντιλίκια στα χιόνια με την Porsche Taycan (+video)

Σύμφωνα με την οδηγό της Taycan, «το να πατάω τέρμα το γκάζι οδεύοντας προς το κενό αναμφίβολα ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα, αλλά το αυτοκίνητο μου ενέπνεε εμπιστοσύνη, όντας εξαιρετικά σταθερό τόσο κατά τη πλήρη επιτάχυνση, όσο -και το βασικότερο- και κατά τη διάρκεια του έντονου φρεναρίσματος». Η Taycan αποδίδει 600 ίππους οι οποίοι μπορούν να ξεπεράσουν και τους 700 αν ενεργοποιηθεί η λειτουργία overboost που διαρκεί έως 2,5 δλ., με τη ροπή να ξεπερνά τα 1.000 Nm!

Get it on Google Play Download on the App Store