Πώς είναι 302 χλμ./ώρα χωρίς οροφή; (+video)

Τα κάμπριο προσφέρουν αυτή την πολυπόθητη αίσθηση ελευθερίας. Την επαφή με τη φύση, το αίσθημα του αέρα στα μαλλιά (όσοι έχουν), αυτό τον τόσο -ειδικά τις μέρες που ζούμε- απαραίτητο απεγκλωβισμό από κάθε τι που μας απασχολεί. Συνήθως, cabriolet σημαίνει χαλαρή βόλτα. Πολλά όμως, είναι ταχύτατα. Και η Porsche 911 Turbo S θεωρείται ο βασιλιάς τους.

Δείτε ακόμα: 911 Turbo S «γειώνει» Aventador SVJ και 812! (+video)

Η κορυφαία έκδοση της 992 δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Την έχουμε μάθει πολύ καλά από video με κόντρες, όπου ταπεινώνει όποιον τολμήσει να την προκαλέσει. O twinturbo εξακύλινδρος boxer των 650 ίππων και 800 Nm απογειώνει το supercar από το Τσουφενχάουζεν, χάρις και στη συνεργασία με το δίδυμο συστήματος τετρακίνησης-8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Η Cabriolet είναι 70 κιλά βαρύτερη (1.710 συνολικά), ωστόσο ο χρόνος για το 0-100 χλμ./ώρα είναι ανεπαίσθητα πιο αργός (2,8 δλ. αντί 2,7) και η τελική ίδια, στα 330 χλμ./ώρα.

Δείτε επίσης: Έτσι είναι 1.800 άλογα από μέσα (+video)

Κάτι που σημαίνει πως όποιος βρεθεί πίσω από το τιμόνι της ανοιχτής Turbo S, έχει στη διάθεσή του όλο τον καταιγισμό επιτάχυνσης της κλειστής. Απλά, χωρίς οροφή. Στη βόλτα που θα πάμε δεν θα δούμε την βελόνα του κοντέρ να τερματίζει. Παρόλα αυτά, τα 302 χλμ./ώρα που πιάνει είναι ταχύτητα απλησίαστη ακόμα και για αναβάτες super sport μοτοσικλετών, χωρίς κράνος. Εδώ, αντίθετα, δένεσαι στην άνεση του δερμάτινου μπάκετ, ανεβάζεις παράθυρα-ανεμοθραύστη, βάζεις θέρμανση, σηκώνεις την αεροτομή και εκτοξεύεσαι στον ορίζοντα.

Get it on Google Play Download on the App Store