Πώς είναι να πηγαίνεις «τέρμα» με τροχόσπιτο; (+video)

Τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος ως τρόπος διεξαγωγής διακοπών. Και γιατί να μην το κάνουν; Σε ένα πακέτο παίρνεις διαμονή και μετακίνηση, επιτρέποντάς σου να κινείσαι από θέρετρο σε θέρετρο.

Με το βάρος που κουβαλάει και την αεροδυναμική προκάτ που έχει, ένα τροχόσπιτο θα κινηθεί απειροελάχιστες φορές με τέρμα γκάζι. Αν τύχει να συμβεί πάντως, αναλόγως και του μοντέλου, τότε τα 100-120, ακόμα και τα 130 χλμ./ώρα, δεν είναι άγνωστη ένδειξη για το ταχύμετρο. Το αυτοκινούμενο που θα παρακολουθήσουμε βασίζεται σε Mercedes Sprinter του 2003 και αποτελεί μετατροπή, έχοντας υπηρετήσει για χρόνια ως ασθενοφόρο. Πλέον είναι ένα λειτουργικότατο τροχόσπιτο, με κουζίνα και κρεβάτια.

Την κίνησή του αναλαμβάνει ο ντίζελ ΟΜ611 των 2.143 κ.εκ., που αποδίδει 129 ίππους στις 3.800 σ.α.λ. και 300 Nm στις 1.600-2.400 σ.α.λ. Η ισχύς μεταφέρεται στους τροχούς μέσω 6τάχυτου αυτόματου κιβωτίου και δεν δυσκολεύεται να προσδώσει ταχύτητες autobahn στο βαρύ όχημα. Εννοείται πως δεν μιλάμε για νούμερα που βλέπουμε σε άλλα video, αλλά για έναν ρυθμό ικανό να σταθεί στην εθνική οδό δίχως να δημιουργεί προβλήματα. Η τροχήλατη οικία δεν ζορίζεται ιδιαίτερα να φτάσει στα 80 χλμ./ώρα, που είναι μια νορμάλ ταχύτητα για εθνικό δίκτυο. Με λίγη υπομονή και επιμονή στο δεξί πεντάλ (και ανοχή στο βουητό του μοτέρ), το μεταποιημένο Sprinter καταφέρνει να φτάσει μέχρι τα 132 χλμ./ώρα πριν ο οδηγός αφήσει το γκάζι.

https://www.youtube.com/watch?v=pjbWqgNxh8E&t=108s

Get it on Google Play Download on the App Store