Πώς να ξεκολλήσεις πισωκίνητο από τα χιόνια με το χειρόφρενο (+video)

Μπορεί σιγά, σιγά ο χειμώνας να μας αφήνει, αλλά σε μερικές περιοχές τα χιόνια καλά κρατούν και επειδή μπορεί να σας κάτσει καμία εκδρομή προς τα μέρη εκείνα (ή έστω τον επόμενο χειμώνα), σας δίνουμε μερικές συμβουλές για το πώς να ξεκολλήσετε ένα πισωκίνητο από τα χιόνια, με τη χρήση του χειροφρένου.

Οι συμβουλές που θα δείτε στο βίντεο που σας παραθέτουμε στο τέλος του άρθρου, λειτουργούν άψογα σε πισωκίνητο μοντέλο και ειδικά σε όσα δεν διαθέτουν μπλοκέ διαφορικό, η απουσία του οποίου οδηγεί σε ανεξέλεγκτο σπινιάρισμα του τροχού με την λιγότερη πρόσφυση.

Δείτε ακόμη: Audi RS 4 κυνηγάει BMW M4 στα χιόνια (+video)

Τι να κάνετε λοιπόν αν κάτσει η στραβή; Η λογική είναι απλή: Χρησιμοποιήστε το χειρόφρενο, ώστε να μειώνετε εν μέρει η δύναμη στους δυο πίσω κινητήριους τροχούς κι αυτό γιατί η δύναμη θα καταλήγει περισσότερο στον τροχό που έχει την περισσότερη πρόσφυση. Εσείς φυσικά θα «παίζετε» αρκετά με το γκάζι, το χειρόφρενο και το συμπλέκτη.

Διαβάστε επίσης: Κόντρες στα χιόνια μεταξύ πολυτελών SUV (+video)

Βέβαια θα χρειαστείτε λίγη προπόνηση για το επιθυμητό αποτέλεσμα, όπως άλλωστε δηλώνει κι ο εκπαιδευτής της Team O’Neil Rally School, ο οποίος και μας παρουσιάζει το παρακάτω βίντεο, με τη συνοδεία μιας BMW E36.

Get it on Google Play Download on the App Store