Πώς στέκεται το κορυφαίο Hyundai απέναντι στην S-Class; (+video)

H Hyundai έχει μεγαλεπήβολα σχέδια για το πολυτελές alter ego της, με την ονομασία Genesis. Το G70 τοποθετείται ευθέως απέναντι στην Σειρά 3 της BMW, κι από ό,τι λένε οι κριτικές των ξένων συναδέλφων την φέρνει σε δύσκολη θέση. Ωστόσο, το δυσκολότερο έργο ανήκει στο πιο πολυτελές αυτοκίνητο που έχει προέλθει από την Κορέα. Το G90 χαρακτηρίζεται ως η «κορεατική S-Class» και φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί το πρότυπο του. Τι λέει η ναυαρχίδα της Mercedes για αυτό;

Δείτε ακόμα: No1 η Hyundai στη Γερμανία στις μη ευρωπαϊκές μάρκες

Προφανώς συστάσεις δεν χρειάζονται. Κάθε γενιά της S-Class μεταφράζεται σε τεχνολογία αιχμής και το αποκύημα της εφαρμοσμένης μηχανικής του «Αστεριού», τοποθετούμενη σχεδόν αυτόματα στην κορυφή της κατηγορίας. Η κορυφαία έκδοση -πλην AMG- είναι η S560, που διαθέτει τον 4λιτρο twinturbo V8 των 470 ίππων και 700 Nm ροπής. Το G90 αντίθετα, είναι πιο παραδοσιακό και εμμένει στην ατμόσφαιρα, παράγοντας 425 άλογα και 519 Nm ροπής από έναν 5λιτρο V8. Παρά την παρουσία τετρακίνησης και το χαμηλότερο βάρος, το Genesis δεν μπορεί να κάνει πολλά στον ρυθμό επιτάχυνσης (5,4 δλ. το 0-100 χλμ,/ώρα, έναντι 4,7 της S560), όμως ο ηλεκτρονικός περιοριστής των 250 χλμ./ώρα στη λιμουζίνα από την Στουτγκάρδη, το φέρνει στα ίσια.

Ο εξοπλισμός σε αμφότερα τα υπερπολυτελή σεντάν είναι πλουσιοπάροχος, με καθίσματα που προσφέρουν μασάζ κλπ. Το αδιαφιλονίκητο πλεονέκτημα του G90, όμως, δεν είναι άλλο από το ποσό που απαιτείται να εκταμιευτεί για την απόκτησή του. Όπως βλέπουμε και στην κεντρική φώτο, τα δυο μοντέλα χωρίζονται από 56.000 δολάρια Καναδά (από όπου και μας έρχεται το συγκριτικό). Στην βόρειο γείτονα των Η.Π.Α. δηλαδή, στα λεφτά της S560 αγοράζεις το κορεατικό αντίστοιχό της, ένα Veloster N για τις γρήγορες μέρες και ένα Kona για την πόλη.

Διαβάστε επίσης: Mercedes 560SEC ή μεταχειρισμένο Lada Niva στα ίδια λεφτά;

Πέρα από το οικονομικό όφελος, όμως, οι κύριοι που δοκίμασαν τα αυτοκίνητα σημειώνουν πως από πλευράς άνεσης, ηχομόνωσης και αποκομισθείσας αίσθησης, το G90 στέκεται μια χαρά απέναντι στον ασύγκριτα πιο ιστορικό και εδραιωμένο αντίπαλο.

Get it on Google Play Download on the App Store