Πώς τα πήγε το Toyota RAV4 στο τεστ αποφυγής ταράνδου;

Από την φωτογραφία φαίνεται πως η 5η γενιά RAV4 δεν βίωσε και τις καλύτερες των στιγμών στο τεστ αποφυγής ταράνδου.

Οι δοκιμαστές του km77.com υπέβαλλαν την υβριδική εκδοχή του ιαπωνικού SUV, στην δικίνητη έκδοση των 218 ίππων, στη δοκιμασία απότομης αλλαγής λωρίδας. Η αναγνωριστική προσπάθεια ήταν στα 75 χλμ./ώρα και οι αντιδράσεις του RAV4 παραλίγο να πιάσουν εξαπίνης τον οδηγό. Το αυτοκίνητο εμφάνισε τάσεις γλιστρήματος από την πρώτη κιόλας τιμονιά, αλλά σε ελεγχόμενο βαθμό. Εκεί που χάθηκε η «μπάλα» ήταν στην δεύτερη κίνηση του τιμονιού, η οποία σηματοδοτεί την είσοδο στον δεύτερο διάδρομο. Το πίσω μέρος έφυγε απότομα, παρασέρνοντας τους κώνους στο πέρασμά του και ουσιαστικά στέλνοντας «καρφί» το αυτοκίνητο σε αυτούς του τρίτου.

Δείτε ακόμα: Νέο Toyota RAV4: Τιμές και εκδόσεις

Ακόμα και στα 71 χλμ./ώρα, όπου μετρήθηκε η καλύτερη προσπάθεια, η ουρά του RAV4 εμφανίζεται με τάσεις αυτονόμησης σε κάθε απότομη κίνηση του τιμονιού. Το πλέον οξύμωρο, ωστόσο, είναι ότι -καθαρά από πλευράς εικόνας- τα καλύτερα καρέ αφορούν στα 76 χλμ./ώρα. Εκεί μπορεί μεν να χτύπησε τον πρώτο κώνο του δεύτερου διαδρόμου, όμως η ουρά παρέμεινε πιο πειθήνια και βοήθησε το RAV να ολοκληρώσει σχετικά «αναίμακτα» την διαδικασία. Οι κλήσεις γενικότερα παρουσιάζονται αυξημένες, ενώ η ζωντάνια του πίσω μέρους μας φέρνει αναμνήσεις από αντίστοιχα σκηνικά του παρελθόντος.

Διαβάστε επίσης: Πρώτοι οι Ιάπωνες σε δοκιμές συστημάτων ασφαλείας (+video)

Το Toyota Avensis 2ης γενιάς είχε παρόμοια αποτελέσματα στον «τάρανδο» και γενικότερα ζητήματα με την ευστάθεια της ουράς. Η οποία αποτελούνταν από διπλά ψαλίδια και διαφημιζόταν ως το «σεντάν με την ανάρτηση της Celica». Τι διάταξη ακολουθείται στην πίσω ανάρτηση του νέου RAV4; Σωστά μαντέψατε.

Get it on Google Play Download on the App Store