Πόσο γρήγορη είναι η νέα Mercedes-AMG G 63; (+video)

Μετά από σχεδόν 40 χρόνια παραγωγής, στα οποία μεσολάβησαν 7 αναβαθμίσεις, η Mercedes παρουσίασε πριν λίγους μήνες την 2η γενιά της εμβληματικής G-Class. Στην κορυφή της γκάμας τοποθετείται η AMG G 63, η οποία ανακοινώνεται από το εργοστάσιο στα 4,5 δλ. για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα. Καθόλου άσχημος χρόνος για αυτοκίνητο 2,5 τόνων, έστω κι αν διαθέτει κάτω από το καπό του 585 ίππους και 850 Nm ροπής από 4 διπλά υπερτροφοδοτούμενα λίτρα σε διάταξη V8. Κατά πόσο, όμως, η εργοστασιακή επίδοση ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα;

Δείτε ακόμα: Η Mercedes E-Class που δεν κολλάει πουθενά (+video)

Όπως θα δούμε στο video που ακολουθεί, ο συγκεκριμένος χρόνος κρύβει αρκετή απαισιοδοξία καθώς η G 63 χρειάζεται σχεδόν μισό δευτερόλεπτο λιγότερο για να καλύψει το σπριντ 0-100. Συγκεκριμένα το χρονόμετρο σταματάει στα 4,02 δλ. Μία ανάσα, δηλαδή, από το να σπάσει το φράγμα των 4 δλ.

Διαβάστε επίσης: Παρανοϊκό κράμα Mercedes S-Class με φορτηγό! (+video)

Εκτός από τον εκπληκτικό ρυθμό επιτάχυνσης -απόρροια και του συστήματος τετρακίνησης 4MATIC, αλλά και της ταχύτητας αλλαγών του 9τάχυτου αυτόματου κιβωτίου- η G 63 έχει να παρουσιάσει μια εξίσου εντυπωσιακή τελική ταχύτητα. Παρά το καθόλα αντι-αεροδυναμικό σχήμα του αμαξώματος, το γερμανικό SUV ενεργοποιεί με άνεση τον ηλεκτρονικό περιοριστή των 240 χλμ./ώρα, ενώ χωρίς το προαιρετικό AMG Driver’s Package, η βελόνα του ταχύμετρου σταματά να κινείται στα 220 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store