Πυρετός και ρίγη η νέα Corvette Z06 (+video)

Οι Αμερικανοί ετοιμάζουν την κορυφαία -μέχρι το λανσάρισμα της ZR1- Corvette στο Nurburgring και οι εικόνες, ήχοι και πληροφορίες που αφορούν το κεντρομήχανο supercar σκορπούν ρίγη μετά πυρετού.

Οι αλλαγές σε σχέση με την απλή C8 δεν κρύβονται από το καμουφλάζ. Μεγαλύτερες εισαγωγές στον εμπρός προφυλακτήρα, φαρδύτερα φτερά (που λογικά κρύβουν ανάλογα μετατρόχια) και αεροδυναμικά βοήθηματα σε όλη την έκταση του αμαξώματος χαρακτηρίζουν τη σιλουέτα της Ζ06. Η εντυπωσιακή αεροτομή δεν είναι σταθερή, αλλά πτυσσόμενη και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη, όπως και το splitter με τα ακροπτερύγια! Όλα μαζί συνθέτουν το πακέτο ενεργής αεροδυναμικής τεχνολογίας, που παραπέμπει ευθέως στους αγώνες. Το ίδιο και οι ανθρακονημάτινες ζάντες των 20 ιντσών εμπρός και 21 πίσω, που φοράνε ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 R (275/30 μπροστά και 345/25 πίσω).

Ακόμα περισσότερο το κάνει ο κινητήρας, που πρόκειται για τον ατμοσφαιρικό V8 LT6 των 5.5 λίτρων. Το ίδιο σύνολο, δηλαδή, που συναντάμε στην αγωνιστική Corvette C8.R! Για την περίσταση λέγεται πως θα αποδίδει πάνω από 600 άλογα και ροπή μεταξύ 645-715 Nm, με τη δυνατότητα στροφαρίσματος να φτάνει μέχρι τις 9.000 σ.α.λ. Ένα 8άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη αναλαμβάνει να μεταφέρει την ισχύ στον πίσω άξονα, με τις επιδόσεις να αναμένονται σε πρωτόγνωρα για ‘Vette επίπεδα: 0-100 χλμ./ώρα σε 2,7 δλ. και τελική ταχύτητα άνω των 330 χλμ./ώρα, ενώ υπολογίζεται πως γυρίζει την «Πράσινη Κόλαση» σε λιγότερο από 7 λεπτά!

Get it on Google Play Download on the App Store