Range Rover 15ετίας μαγεύει εκτός δρόμου (+video)

Land και Range Rover τοποθετούνται στην ηγεσία των off road κατασκευών, ανεξαρτήτως χρονολογίας και μοντέλου. Ειδικά το Range, ήταν το πρώτο που έφερε στοιχεία πολυτέλειας μακριά από την άσφαλτο, το 1981 – όταν, δηλαδή, προστέθηκε η 5θυρη και premium έκδοση (από το 1969 κυκλοφορούσε ως τρίθυρο).

Πριν από λίγες μέρες παρουσιάστηκε η 5η γενιά του, ωστόσο η έφεση στο off roading χρόνια και model years δεν κοιτά. Ακόμα και αυτοκίνητα 15ετίας, που ανήκουν στην 3η γενιά, μπορούν να καταπλήξουν το κοινό με την άνεση που διαχειρίζονται βράχια, λάκκους, φαγώματα και χαντάκια. Αυτό που θα δούμε είναι μοντέλο του 2006 και διαθέτει τον TDV8 πετρελαιοκινητήρα των 3.6 λίτρων, με απόδοση 272 ίππων στις 4.000 σ.α.λ. και 640 Nm μόλις στις 2.000 σ.α.λ. Ένα 6άρι αυτόματο κιβώτιο της ZF αναλαμβάνει τη μετάδοση της ισχύος, με το σύστημα Terrain Response να φροντίζει για τον τρόπο κατανομής της στους τέσσερις τροχούς.

Το MK3 υπήρξε το πρώτο Range και το δεύτερο Land Rover με ηλεκτρονικό έλεγχο τετρακίνησης, ακολουθώντας την 3η γενιά Discovery. Το Terrain Response προσφέρει 5 διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας (Grass, Gravel, Snow, Mud and Ruts, Sand και Rock Crawl), που επιδρούν στο ύψος της ανάρτησης, την κατανομή της ροπής, την απόκριση του γκαζιού κλπ. Από το 2004, που πρωτοεμφανίστηκε, τα ηλεκτρονικά συστήματα έχουν εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό. Ωστόσο, όπως αποδεικνύει το μαύρο Range Rover, ο συνδυασμός δυνατού πετρελαιοκινητήρα, αερανάρτησης, ηλεκτρονικών και τεχνογνωσίας δεν μεγαλώνει ηλικιακά. Απλά, ωριμάζει.

Get it on Google Play Download on the App Store