Range Rover τα βρίσκει σκούρα σε χιονισμένη ανηφόρα!(+video)

Όταν έχεις ένα 4κίνητο SUV στα χέρια σου περιμένεις από αυτό να είναι ισοπεδωτικό και να μην καταλαβαίνει από ανηφόρες, αλλά ούτε κι από χιόνι. Και πόσο δε μάλλον όταν του έχεις φορέσει κι ένα σετ ελαστικά χιονιού.

Κάπως έτσι φαίνεται θα σκέφτηκε κι ο κάτοχος του Range Rover που θα δείτε στο βίντεο παρακάτω, λίγο πριν προσπαθήσει να ανέβει την μικρή ανηφόρα που βρήκε μπροστά του. Έχοντας όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα στη διάθεσή του και τα ελαστικά χιονιού της Michelin, θεώρησε πως η ανάβαση θα είναι παιχνιδάκι, αλλά όχι. Βέβαια η τόσο χαμηλή απόδοση του Range Rover στο χιονισμένο τοπίο μας βάζει σε σκέψεις σχετικά με το αν όντως εξοπλιζόταν με ελαστικά χιονιού. Δυσπιστία που εξέφρασε κι ο ειδικός σε θέματα των ελαστικών από το site Tire Reviews, Jonathan Benson. Ο Jonathan ανέφερε πως τα ελαστικά της Michelin είναι εξαιρετικά σε τέτοιου είδους συνθήκες. Η τόσο κακή συμπεριφορά του SUV, δικαιολογείται μόνο αν τα ελαστικά ήταν σε κακή κατάσταση ή αν στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχε πάγος που είχε λιώσει κι είχε σχηματιστεί ξανά, σε συνδυασμό με κακούς χειρισμούς του οδηγού.

Το παρακάτω βίντεο αποδεικνύει πως δεν φτάνει να έχετε ένα τεράστιο SUV για να κινηθείτε με άνεση κι ασφάλεια σε μια δύσκολη διαδρομή. Απαιτείται η κατάλληλη υλικο-τεχνική υποδομή, αλλά και η απαραίτητη γνώση για το πως να κινηθεί κανείς σε τόσο δύσκολο τερέν. Αν δεν τα έχετε όλα αυτά, τότε καλύτερα να μείνετε σπίτι μέχρι να καλυτερέψουν οι συνθήκες.

Get it on Google Play Download on the App Store