Σαμαράκια για άλματα αλά Ντιουκς! (+video)

Συχνά παραπονιόμαστε για τους δρόμους της Ελλάδας ότι είναι γεμάτοι με μπαλώματα, λακκούβες, πολλές ανωμαλίες γενικότερα και κακοτεχνίες. Μεταξύ αυτών είναι και τα σαμαράκια. Υπό κανονικές συνθήκες τοποθετούνται για να μειώνουν τα οχήματα την ταχύτητα σε συγκεκριμένα σημεία, όπως είναι μπροστά από σχολεία, πριν από κάποια επικίνδυνη στροφή κ.λπ.

Όταν υπάρχει προειδοποιητική σήμανση και ξεχωρίζουν από την άσφαλτο με τις κίτρινες και μαύρες λωρίδες (συνήθως τα ελαστικά), τότε είναι ευδιάκριτα και ο οδηγός προλαβαίνει να επιβραδύνει. Όμως υπάρχουν και οι περιπτώσεις που τα σαμαράκια είναι σαν καρούμπαλα στην άσφαλτο και δεν ξεχωρίζουν από μακριά. Τέτοια δεν υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλα κράτη, όπως τα παρακάτω που θα δείτε από δρόμο των Η.Π.Α.

Πολλά αυτοκίνητα κάνουν άλματα, γιατί εκτός από το ότι τα σαμαράκια είναι σχεδόν αόρατα, είναι διπλά και σε πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Παρόλα αυτά ο άνθρωπος από το YouTube κανάλι αναφέρει ότι τα τελευταία 11 χρόνια που μένει εκεί, δεν έχει προκληθεί ποτέ ατύχημα από τα σαμαράκια. Χτυπήματα και γρατσουνιές σίγουρα έχουν γίνει σε πολλά οχήματα, αφού σε αρκετές περιπτώσεις κάνουν μεγάλες βουτιές ύστερα από την σύντομη πτήση. Ποδιές προφυλακτήρων και στη χειρότερη περίπτωση κάρτερ, έχουν ξυστεί στην άσφαλτο.

Get it on Google Play Download on the App Store