Σανίδα με το νέο Toyota Yaris WRC (+video)

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ ακολουθεί τα χνάρια της Formula 1, αλλά και τις εν γένει εξελίξεις στο χώρο του αυτοκινήτου, όντας πανέτοιμο να εισέλθει στην υβριδική εποχή από την επόμενη χρονιά.

Από τα αυτοκίνητα που περιμένουμε εναγωνίως να δούμε, είναι αδιαμφισβήτητα το νέο Toyota Yaris WRC. Ή, για να το θέσουμε σωστά και επίσημα, το Yaris Rally1 καθώς η μεγάλη κατηγορία του WRC αλλάζει όνομα. Αυτό που ευτυχώς δεν αλλάζει, είναι η πειστική εμφάνιση των αυτοκινήτων. Φαρδιά αμαξώματα και αεροδυναμικά βοηθήματα συνεχίζουν να κατακλύζουν το μάτι, δημιουργώντας έναν μακρινό συνειρμό με τα «φτερωτά κτήνη» του θρυλικού Group B. Ο διάδοχος του υπερ-επιτυχημένου Yaris WRC (2 σερί τίτλοι Οδηγών, το 2019 και 2020, 1 Κατασκευαστών το 2018) σίγουρα δεν στερείται παραστήματος. Ούτε ταχύτητας, κρίνοντας από τα περάσματά του κατά τη διάρκεια δοκιμών εξέλιξης, σε βρεγμένο οδόστρωμα μάλιστα.

Από του χρόνου όλα τα αυτοκίνητα θα διαθέτουν υβριδικό σύστημα κίνησης, που θα αποτελείται από τον σημερινό 1.6 τετρακύλινδρο τούρμπο και ηλεκτροκινητήρα. Η ισχύς του συστήματος MGU (Motor Generator Unit), που θα τοποθετείται στον πίσω αξονα, θα ανέρχεται στους 136 ίππους και τα 180 Nm. Προς το παρόν δεν υπάρχουν τεχνικές λεπτομέρειες, για το αν η συνολική ισχύς των αυτοκινήτων θα ισούται με το ποσό που έχουν σήμερα οι βενζινοκινητήρες (πάνω από 380 ίππους και 425 Nm), ή αν ο ηλεκτροκινητήρας θα προστεθεί σε αυτή (φτάνοντας, δηλαδή, συνολικά τα 520 άλογα και ξεπερνώντας τα 550 Nm).

Get it on Google Play Download on the App Store