«Σφαγή» μεταξύ τριών μικρών hot hatch (+video)

Αποτελούν τον πιο οικονομικό τρόπο για κάποιον που θέλει να αποκτήσει πρόσβαση σε επιδόσεις, χαρακτήρα και οδική συμπεριφορά γεμάτη ζωντάνια σε ένα αυτοκίνητο. Ή για όποιον θεωρεί πως τα 250-300+ άλογα που αποδίδουν τα «μεγάλα» hot hatch είναι πλεονασμός.

Δείτε ακόμα: Τα μικρά GTI στην απόλυτη κόντρα (+video)

Εδώ το δυνατότερο είναι το Ford Fiesta ST, με τους 200 ίππους του 1.500αρη 3κυλινδρου EcoBoost. Ακολουθεί σε απόσταση 60 ίππων το νέο Suzuki Swift Sport και τελευταίο, από πλευράς απόδοσης, έρχεται το λιλιπούτειο up! GTI με τους 115 ίππους του 1.000αρη και επίσης 3κυλινδρου TSI. Όπως καθίσταται σαφές, το Fiesta έχει πολύ μεγάλο πλεονέκτημα στον τομέα της δύναμης και της ροπής (290 Nm), όμως τα άλλα δυο είναι περί τα 200 κιλά ελαφρύτερα. Ειδικά το ιαπωνικό supermini δείχνει ικανό να «αγχώσει» τον εκπρόσωπο του «Μπλε Οβάλ». Προφανώς όσο φιλότιμες προσπάθειες κι αν καταβάλει το μικρότερο GTI, δύσκολα μπορεί να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από την 3η θέση, έχοντας 85 λιγότερους ίππους.

Διαβάστε επίσης: Κόντρες μεταξύ 5 «καυτών» μικρομεσαίων! (+video)

Τα νούμερα των επιδόσεων κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος: το Fiesta ST θέλει μόλις 6,5 δλ. για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα, όντας 1,6 δλ. γρηγορότερο από το Swift Sport και πάνω από 2 δλ. σε σχέση με το up! GTI. Μοναδική ελπίδα για τα μικρά Suzuki και VW είναι το χαμηλότερο βάρος, το οποίο στο μεν up! βρίσκεται στα 995 κιλά, στο δε Swift κατεβαίνει ακόμα χαμηλότερα-στα 970 κιλά, όντας το ελαφρύτερο των τριών. Σε συνδυασμό με τα 140 άλογα του 1.4 BoosterJet θα μπορούσαμε να πούμε πως έχει τις πιθανότητές του απέναντι στα 1.187 κιλά και τα 200 άλογα του Fiesta. Επικράτησε τελικά το μεγάλο φαβορί ή το αουτσάιντερ-«Σαμουράι» έκανε το θαύμα του;

Get it on Google Play Download on the App Store