Σοκαριστική εγκατάλειψη θύματος στην Κίνα (+video)

Η εμπλοκή σε τροχαίο ατύχημα είναι από τις χειρότερες στιγμές που μπορεί να βιώσει ένας οδηγός. Η οποία μετατρέπεται σε χείριστη, αν εμπλέκεται τραυματισμός ή ακόμα χειρότερα. Γνωρίζουμε πως πεζοί, μηχανάκια και ποδηλάτες συνθέτουν τις ευπαθείς ομάδες των δρόμων, κάτι που προϋποθέτει την αντίστοιχη προσοχή τόσο την δική τους, όσο και από μέρους των υπολοίπων χρηστών ανεξαρτήτως οχήματος.

Όμως το video που τράβηξαν κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας στην Κίνα, αποδεικνύει πως οι ευαισθησίες και η ανθρωπιά ρέπουν προς την εξαφάνιση.

Δείτε ακόμα: Σοκαριστικό: 15 νεκροί από πτώση λεωφορείου μετά από καβγά (+video)

Ο αναβάτης ενός μικρού σκούτερ κάνει το λάθος να περάσει κάθετα έναν κεντρικό δρόμο, με κόκκινο. Δεν τίθεται θέμα για το ποιος φταίει σε περίπτωση που εμφανιστεί «η κακιά η ώρα», όμως το αφήνουμε κατά μέρους. Κι αυτό γιατί η αντιμετώπιση όλων, αφού συνέβη το ατύχημα σε αφήνει πραγματικά άφωνο, βουτηγμένο στην απογοήτευση και τον προβληματισμό.

Ένα κόκκινο σεντάν, λοιπόν, παρασέρνει τον άτυχο άντρα και τον εκτοξεύει αρκετά μέτρα μακριά, με το σκούτερ να καταλήγει στο αντίθετο ρεύμα. Από εδώ και πέρα αρχίζουν τα τραγικά. Το γεγονός ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν σταματάει και εγκαταλείπει το θύμα, δεν προκαλεί κάποια έκπληξη. Ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά είναι που βλέπουμε κάτι τέτοιο. Η σοκαριστική απάθεια των διερχόμενων οδηγών, όμως, προκαλεί απέραντη θλίψη. Ουδείς σταματάει να βοηθήσει έναν άνθρωπο που κείτεται στο έδαφος, πιθανότατα αιμόφυρτος και αναίσθητος. Ακόμα και ένας πεζός, περνάει ακριβώς δίπλα του και ούτε γυρνάει το κεφάλι!

Διαβάστε επίσης: Συγκινητική διάσωση γερακιού που σφήνωσε σε Honda (+video)

Δεν γνωρίζουμε την τύχη του ανθρώπου, καθώς βλέπουμε μόνο 1 λεπτό πλάνων. 1 λεπτό στο οποίο ένας βαριά τραυματισμένος άνθρωπος καταμεσής του δρόμου, κυριολεκτικά είναι σαν να μην υπάρχει.

https://www.facebook.com/maurice.devaal/videos/3054323914581376/

Get it on Google Play Download on the App Store