To Hyundai i30 N κερδίζει το VW Golf GTI (+video)

Μετά τις πολύ καλές εντυπώσεις που άφησε το Hyundai i30 N με την είσοδο του στην κατηγορία των σπορ hatchback ήρθε η στιγμή για την απόλυτη κόντρα απέναντι στο γνωστό και μη εξαιρετέο VW Golf GTI το οποίο ανανεώθηκε πρόσφατα.

Δείτε ακόμα: Με το Hyundai i30 N στην πίστα των Μεγάρων

Να θυμίσουμε ότι το νεοφερμένο στην κατηγορία i30 N παίρνει κίνηση από έναν 2.0 λτ. T-GDI turbo κινητήρα απόδοσης 250 ή 275 ίππων με ροπή 353 Nm ή 378 Nm (στο video του Top Gear πρωταγωνιστεί η ισχυρότερη έκδοση), κάνοντας το 0-100 χλμ./ώρα σε 6,4 δλ και 6,1 δλ αντίστοιχα με τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα και στις δύο περιπτώσεις. Πίσω από την εξέλιξη του αυτοκινήτου βρίσκεται ο πρώην επικεφαλής του τμήματος «Μ» της BMW και νυν επικεφαλής ανάπτυξης των μοντέλων Ν της Hyundai.

Από την άλλη το ανανεωμένο VW Golf GTI εφοδιάζεται με τον γνωστό τετρακύλινδρο 2.0 TSI που αποδίδει 230 ίππους και 350 Nm ροπής, επιταχύνοντας στο 0-100 χλμ./ώρα σε 6,4 δλτ και “τελικιάζοντας” στα 250 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Οι επιδόσεις του ανανεωμένου VW Golf GTI

Δείτε τον γνωστό οδηγό Stig καθώς και τον “ξάδερφο” του να παίζουν στη βρεγμένη επιφάνεια της γνωστής πίστας δοκιμών του Top Gear, με τα δύο κορυφαία σπορ hatchback μοντέλα στο παρακάτω απολαυστικό βίντεο:

 

Get it on Google Play Download on the App Store