Ποιος διάσημος θαυμάζει την Toyota Supra; (+video)

Η Toyota Supra MK IV είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και αγαπητά ιαπωνικά σπορ αυτοκίνητα. Η δημοτικότητα του εξακύλινδρου Toyota ανέβηκε στα ύψη από τότε που εμφανίστηκε στην πρώτη ταινία The Fast and The Furious όπου αγαπήθηκε ακόμα περισσότερο.

Διαβάστε επίσης:  Νέο Suzuki Swift Sport με extreme body kit

Ο γνωστός λάτρης των αυτοκινήτων Jay Leno στο τελευταίο του βίντεο καλωσορίζει στο ανεκτίμητης αξίας γκαράζ του τον μικρότερο αδερφό του Paul Walker, Cody ο οποίος οδηγεί την σχεδόν καινούρια αστραφτερή κόκκινη Toyota Supra.

Η Toyota Supra ήταν ένα από τα αγαπημένα αυτοκίνητα του Paul. Και για τον λόγο αυτό σαν φόρο τιμής ο Cody Walker  διοργανώνει μια επίδειξη αυτοκινήτων στη μνήμη του αδερφού του Paul που θα πραγματοποιηθεί στη Νότια Καλιφόρνια στις 20 Μαΐου. Τα έσοδα από την εκδήλωση θα ωφελήσουν το φιλανθρωπικό ίδρυμα του Walker.

Η πιο γνωστή και περιζήτητη έκδοση της Supra είναι η twin-turbo με τον 3.0 λτ σε σειρά εξακύλινδρο κινητήρα με διπλό τούρμπο ο οποίος απέδιδε στην κορυφαία του έκδοση 320 ίππους. Μέσω ενός εξατάχυτου μηχανικού κιβωτίου έκανε το 0-100 χλμ./ώρα σε 5,3 δευτερόλεπτα και είχε μέγιστη ταχύτητα 285 χλμ./ώρα. Το ιαπωνικό coupe θεωρήθηκε ισάξιος αντίπαλος των άλλων σπορ κατασκευών της δεκαετίας του ’90 από την Ιαπωνία όπως τα Honda NSX, Nissan Skyline GT-R, Mazda RX-7 και Mitsubishi GTO.

Δείτε ακόμα: Ξέρεις να διαβάζεις τη διαγράμμιση των δρόμων; (+video)

Στο απολαυστικό βίντεο που ακολουθεί οι γραμμές του κόκκινου αμαξώματος σίγουρα δεν θυμίζουν ένα αυτοκίνητο 25 χρόνων και αυτό το κάνει ακόμα πιο δυνατό στο πέρασμα του χρόνου.

Get it on Google Play Download on the App Store