Supercars εναντίον Formula 1, μηχανής και αεροπλάνων (+video)

Kόντρες υπάρχουν πολλές. Είτε με εργοστασιακά, είτε με βελτιωμένα μοντέλα. Αγώνα, όμως, που να συνδυάζει σχεδόν όλα τα είδη τροχοφόρων οχημάτων δύσκολα συναντά κανείς. Βέβαια τα αεροπλάνα κατατάσσονται καταχρηστικά σε αυτή την κατηγορία, καθαρά λόγω της διαδικασίας τροχοδρόμησης. Τι αποτέλεσμα, λοιπόν, μπορεί να περιμένει κανείς όταν θέσει αντιμέτωπα ένα μονοθέσιο της Formula 1, μια supersport μοτοσυκλέτα, 2 αεροσκάφη (ένα lear jet κι ένα μαχητικό) και δυο σπορ αυτοκίνητα;

Δείτε ακόμα: H Porsche αναβιώνει το θρυλικό αγωνιστικό 935 (+video)

Καταρχάς, το μέρος. Για τα εγκαίνια του νέου διεθνή αερολιμένα της Κωνσταντινούπολης, οι Τούρκοι διοργάνωσαν ένα event με την «αφρόκρεμα» των επιδόσεων. Και περνάμε στους συμμετέχοντες: η νέα Aston Martin Vantage των 510 ίππων, η Lotus Evora GT430 Sport των 430 ίππων, η Red Bull RB9 των 880 ίππων που συμμετείχε στο πρωτάθλημα του 2013, το αγωνιστικό Tesla P100DL των 762 ίππων, η Kawasaki H2R των 310 ίππων, το Bombardier Challenger 605 των 17.000 λιβρών ώσης και το γνωστό μας Lockheed F16 των 32.500 λιβρών ώσης.

Διαβάστε επίσης: Honda NSX «διαλύει» Lamborghini Huracan (+video)

Δεν πρόκειται να κάνουμε spoiler στο video, όμως έχετε υπόψη πως τα αεροσκάφη επιταχύνουν πιο αργά καθώς ωθούνται μπροστά, δίχως τη συνδρομή μετάδοσης κίνησης και της τριβής πρόσφυσης που αυτή συνεπάγεται. Μια πρόσφυση που το μονοθέσιο της F1 δυσκολεύται να βρει, σε αντίθεση με την Kawasaki. Τα υπόλοιπα επί της οθόνης.

 

Get it on Google Play Download on the App Store