SUV 2,3 τόνων ντριφτάρει σαν sportscar! (+video)

Τα SUV συνθέτουν την δημοφιλέστερη κατηγορία αυτοκινήτων παγκοσμίως. Τα τρία γράμματα μεταφράζονται σε «Sport Utility Vehicle», με το κομμάτι του «Sport» ωστόσο να υπόκειται σε σοβαρή κριτική. Το Chevrolet Tahoe RST έρχεται εξαϋλώσει τις αμφιβολίες, με την ίδια ευκολία που το κάνει στα πίσω ελαστικά του.

Δείτε ακόμα: Ακόμα πιο μπρουτάλ η Chevrolet Camaro

Το κορυφαίο SUV της Chevrolet αποτελεί εθιμοτυπικό δείγμα αμερικανικού μοντέλου της κατηγορίας: θεόρατο σε διαστάσεις (5,2 μέτρα μήκος, 2 πλάτος, 1,90 ύψος), βαρύ (2.267 κιλά) και με πληθωρικό V8 κάτω από καπό (6.2 λίτρα, 420 ίπποι στις 5.600 σ.α.λ. και 621 Nm ροπής στις 4.100 σ.α.λ.). Η συγκεκριμένη έκδοση, βέβαια, είναι σαφώς πιο εστιασμένη στις οδηγικές ανησυχίες σε σχέση με τις απλές, έχοντας ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση Magnetic Ride Control, 22αρες ζάντες με ελαστικά 285/45 και κατ’ επιλογήν σύστημα τετρακίνησης. Κάτι που σημαίνει πως κανονικά, το Tahoe RST είναι πισωκίνητο. Και τι συμβαίνει όταν δώσεις ένα πισωκίνητο 420 ίππων και 620 Nm ροπής σε επαγγελματία drifter; Πανηγύρι…

Διαβάστε επίσης: Το ελληνικό Evo που κάνει τον πλανήτη να παραμιλά! (+videos)

Ο Ahmad Daham είναι από τους πιο γνωστούς αγωνιζόμενους στα πρωταθλήματα drift των Εμιράτων, οπότε το συναπάντημα με το «Rally Sport Truck» στην πίστα Yas Marina του Άμπου Ντάμπι, μόνο θεαματική έκβαση θα μπορούσε να έχει. Παρότι μιλάμε για ένα θηρίο 2,3 τόνων και σχεδόν 2 μέτρων ύψους, το Tahoe RST στα χέρια του Daham κινείται με περισσή χάρη στις στροφές της Yas Marina – πάντα με το πίσω μέρος «αυτονομημένο». Αρκεί να αναλογιστούμε πως η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί 4,7 δλ. και η τελική υπερβαίνει τα 240 χλμ./ώρα, για να καταλάβουμε την δυναμική του αμερικανικού SUV. Η οποία δεν εξαντλείται στην ευθεία, αλλά μεταφέρεται άκρως θεαματικά και εντός των καμπών.

Get it on Google Play Download on the App Store