Τελικές με την πανέμορφη BMW Z8 (+video)

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η BMW Z8 είναι ένα από τα ομορφότερα σχήματα που έχουν φιλοτεχνηθεί σε τέσσερις τροχούς. Οι Βαυαροί θα μπορούσαν να έχουν κάνει λάθος, καθώς βάση για τη δημιουργία της κορυφαίας Ζ ήταν η εμβληματική 507. Ωστόσο τα κατάφεραν περίφημα.

Δείτε ακόμα: BMW M5 με 770 άλογα είναι συγκλονιστική! (+video)

Η Z8, όμως, δεν ήταν μόνο εμφάνιση και συμμετοχές σε ταινίες του James Bond («Το αύριο ποτέ δεν πεθαίνει», για όσους ενδιαφέρονται). Κάτω από το αισθησιακό αμάξωμα, και συγκεκριμένα το μακρύ καπό, κρύβεται ο κινητήρας της M5 E39. O V8 των 4.941 κ.εκ. αποδίδει 400 ίππους  στις 6.600 σ.α.λ. και 500 Nm στις 3.800 σ.α.λ., προσφέροντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 4,7 δλ. βάσει εργοστασιακών ανακοινώσεων. Στην πραγματικότητα, είχε μετρηθεί στα 4,2 δλ.! Η τελική ταχύτητα, στην πάγια τακτική των γερμανικών μη-supercar αυτοκινήτων, περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Χωρίς αυτόν, έχουν καταγραφεί νούμερα μέχρι 290 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Τελικές με την τελευταία ατμοσφαιρική BMW M3 (+video)

Ακόμα και παρουσία του ηλεκτρονικού «φίμωτρου» πάντως, η Z8 απολαμβάνει αρκετής ελευθερίας. Δυο δεκαετίες μετά το λανσάρισμά της, η διθέσια Γερμανίδα επιταχύνει χωρίς κανέναν δισταγμό μέχρι τα 265 χλμ./ώρα, πάντα υπό τον εξαίσιο βρυχηθμό του ατμοσφαιρικού V8.

Get it on Google Play Download on the App Store