Τελικές με την νέα Toyota Supra (+video)

Η 5η γενιά της Toyota Supra θα μας απασχολεί για καιρό, είτε με τις επιδόσεις της σε κόντρες, είτε με την αντιμετώπισή της από τα όργανα της τάξης, είτε απλά με video που μας δείχνουν τα προσόντα της.

Δείτε ακόμα: BMW M3 650 HP VS Toyota Supra 700 HP (+video)

Εν προκειμένω, την όρεξή της για ταχύτητα. Η οποία περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, αλλά γενικότερα τα νούμερα που ανακοινώνει η Toyota για το εμβληματικό της sportscar είναι κομμάτι μετριοπαθή. Χαρακτηριστικότερο όλων η ιπποδύναμη, που σύμφωνα με τους Ιάπωνες βρίσκεται στα 340 άλογα, ωστόσο στο δυναμόμετρο έχει δείξει 350 ίππους στους τροχούς – ήτοι κοντά στους 400 στον στρόφαλο, ή σχεδόν 60 παραπάνω της επίσημης ανακοίνωσης! Ίσως έτσι εξηγείται η ευκολία με την οποία «γαζώνει» την ομοαίματη και –στα χαρτιά- ισοδύναμη BMW Z4 M40i.

Στον ίδιο τομέα -τα χαρτιά, δηλαδή- η επιτάχυνση της Supra A90 σταματάει στα 250 χλμ./ώρα. Βέβαια δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει εργοστασιακούς κόφτες να κάνουν «τα στραβά μάτια» και να επιτρέπουν λίγο παραπάνω χαρά. Κάτι που συμβαίνει και εδώ, με το κοντέρ του αυτοκινήτου να γράφει 263 χλμ./ώρα και το ταχύμετρο του smartphone, που αντλεί δεδομένα βάσει GPS, να σημειώνει 259 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Ελληνική Toyota Supra «αρρωσταίνει» την παραλιακή

Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και με την ελαστικότητα του κόφτη, το αυτοκίνητο ανεβάζει χιλιόμετρα με τέτοιο ρυθμό ώστε αν αφαιρεθούν τα ηλεκτρονικά δεσμά, δεν είναι απίθανο να ξεπερνά τα 280 χλμ./ώρα! Από 14.21 έως 14.38 το σημείο που μας ενδιαφέρει, γιατί το video ξεπερνά τα 20 λεπτά

Get it on Google Play Download on the App Store