Tελικές με το νέο Ford Focus 1.5 EcoBoost ST Line (+video)

Το νέο Ford Focus ST βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της εξέλιξης, όπως αποκαλύπτουν και οι ακαμουφλάριστες φωτογραφίες που είδαμε πρόσφατα, και το περιμένουμε με τουλάχιστον 250 ίππους από τον 2.3 EcoBoost. Μέχρι να εμφανιστεί, όμως, και με σαφώς πιο φιλική διάθεση από τις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. μπορούμε να βολευτούμε μια χαρά με τα 182 άλογα του 1.5 EcoBoost και την κορυφαία έκδοση ST Line.

Δείτε ακόμα: Πόσα θα έδινες για ένα Ford Focus RS MK2 «πένα»;

O προσωρινός αρχηγός της γκάμας του Focus μπορεί να επιταχύνει σε 8,3 δλ. στα πρώτα 100 χλμ./ώρα και δεν σταματάει να κινεί την βελόνα του ταχύμετρου πριν τα 222 χλμ./ώρα. Κάτι που πιστοποιείται και από το ακόλουθο video, στο οποίο παρακολουθούμε την 4η γενιά -και πιο καινοτόμο, δυναμική, συναρπαστική σύμφωνα με την Ford- γενιά του Focus να  «ανοίγει» σε κάποιο σημείο του εθνικού δικτύου της Ολλανδίας. Αρκετές φορές μάλιστα, με το αυτοκίνητο να πιάνει με 5η την εργοστασιακή τελική και να φτάνει μέχρι τα 225 χλμ./ώρα, αποδεικνύοντας το εύρος στην απόδοση του 1.500αρη EcoBoost και την σωστή κλιμάκωση του 6ταχυτου χειροκίνητου κιβωτίου.

Διαβάστε επίσης: Ο Ken Block «πέταξε» με το Ford Escort RS Cosworth (+videos)

Πέρα από τον 1.5 EcoBoost το νέο Focus διατίθεται με τον γνωστό και βελτιωμένος 1.0 λτ. EcoBoost των 125 ίππων, με νέα κυλινδροκεφαλή, νέο turbo, καταλύτη ταχείας προθέρμανσης και φίλτρο σωματιδίων βενζίνης. Κατόπιν συναντάμε τον μικρό «αδερφό»  του νέου 3κύλινδρου υπερτροφοδοτούμενου 1.500αρη, με απόδοση 150 ίππων. Για πρώτη φορά τα μοτέρ βενζίνης διαθέτουν και σύστημα απενεργοποίησης του ενός κυλίνδρου, που σημαίνει ότι ανάλογα τις συνθήκες φορτίου λειτουργούν ως 2κύλινδροι. Νέος είναι και ο πετρελαίου 1.5 λτ. EcoBlue με ισχύ 95 και 120 ίππων και άφθονη ροπή 300 Nm. Με ένα ολοκαίνουργιο αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων με περιστροφικό επιλογέα συνδυάζονται όλοι οι προαναφερθέντες κινητήρες, εκτός του 1.5 λτ. EcoBlue των 95 ίππων.

Get it on Google Play Download on the App Store