Τερατώδες Audi S4 1.400 ίππων «σκάβει» στην άσφαλτο (+video)

Είδαμε λίγες μέρες πριν την κόντρα γενεών μεταξύ του γεννήτορα των Audi RS, του RS2, και των διαδόχων του. Παρακολουθήσαμε κι ένα S4 να κοντράρει στα ίσια μια Bugatti Chiron, πριν πέσει μαχόμενο στο «πεδίο της μάχης». Κάτι ενδιάμεσο δεν είχαμε δει, όπως ας πούμε ένα Audi RS4 με την δύναμη του γαλλογερμανικού hypercar. Μέχρι σήμερα.

Δείτε ακόμα: Ανωριμότητες «σπάνε» την μετάδοση του Audi RS 6 (+video)

Το αυτοκίνητο που φαίνεται να «ράβει» το οδόστρωμα στην προσπάθειά του να περάσει την δύναμη σε αυτό, ξεκίνησε την καριέρα του σαν ένα καθημερινό S4. Με τον 2.7 V6 Biturbo, τα 265 άλογα, τα 400 Nm ροπής, τα 5,6 δλ. για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα και τα 250 χλμ./ώρα της ηλεκτρονικά περιορισμένης ταχύτητας. Άμεσα διακριτός ο ρόλος του σε σχέση με το κορυφαίο RS4 των 380 ίππων. Μέχρι που ο ιδιοκτήτης του στράφηκε στον κόσμο της βελτίωσης, προκειμένου να τονώσει την απόδοση. Τελικά όχι μόνο την τόνωσε, αλλά την «εκτόξευσε» στα επίπεδα της Chiron!

Διαβάστε επίσης: Lamborghini-«δαίμονας» πιάνει 413 χλμ./ώρα σε 800 μέτρα! (+video)

Οι βελτιώσεις που έχουν γίνει στο εν λόγω S4 -ή καλύτερα, RS4 πια- παραμένουν άγνωστες. Αλλά για να έχει φτάσει στα 1.442 άλογα από τα 265 του εργοστασίου, δύσκολα να έχει μείνει κινούμενο μέρος απείραχτο στον κινητήρα. Ή περιφερειακό. Λογικά και η μετάδοση θα έχει ενισχυθεί καταλλήλως, προκειμένου να αντέξει την 6πλάσια δύναμη. Ενδεικτικά των δυνατοτήτων του παντοδύναμου Audi, εκτός των πλάνων που το απεικονίζουν να «ψαρεύει» δεξιά-αριστερά, είναι τα 305 χλμ./ώρα που έπιασε σε 800 μέτρα. 


Get it on Google Play Download on the App Store