Tesla…S2000 καίει λάστιχο (+video)

Στο Autogreeknews.gr έχουμε καταπιαστεί ουκ ολίγες φορές με το μέλλον της αυτοκίνησης και την ηλεκτρική προοπτική. Κάτι απολύτως λογικό, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοκινητοβιομηχανιών στρέφεται προς την ηλεκτροποίηση των μοντέλων τους, ελέω «ανωτέρας βίας» (βλέπε ολοένα αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων που βάλλουν συνεχώς κατά των κινητήρων εσωτερικής καύσης). Έχουμε αποδεχτεί πως αυτοκίνητα που άφησαν εποχή δεν πρόκειται να τα ξαναδούμε, τουλάχιστον όχι στην μορφή με την οποία πέρασαν στην Ιστορία. Ένα από αυτά είναι το Honda S2000.

Δείτε ακόμα: Τι πληρώνει και πόσο καίει το νέο Honda CR-V Hybrid;

H ιαπωνική εταιρία διατηρεί ομιχλώδες το τοπίο γύρω από την αντικατάσταση του θρυλικού roadster, άλλοτε υπονοώντας πως επίκειται υβριδικός αντικαταστάτης κι άλλες φορές αποκλείοντας ακόμα και το ενδεχόμενο ύπαρξής του. Στην Αμερική πάντως βρήκαν τη λύση, συνδυάζοντας το S2000 με το Tesla Model S και το Chevrolet Bolt. Συγκεκριμένα, κάτω από το αμάξωμα του διθέσιου Honda πήραν θέση δυο μπαταρίες από το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Chevrolet και ο ένας από τους δυο ηλεκτροκινητήρες του κορυφαίου -μέχρι την κυκλοφορία του νέου Roadster– μοντέλου της Tesla. Το Model S P100D διαθέτει δυο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 760 ίππων. Η Vehicules Electriques (γαλλική εταιρία με έδρα στις Η.Π.Α.) πήρε τον έναν και τον βελτίωσε, ώστε στους πίσω τροχούς του S2K να φτάνουν 650 ίπποι και άγνωστο ποσό ροπής. Το αποτέλεσμα το βλέπετε στο video.

Διαβάστε επίσης: Mε 400 χλμ./ώρα τελική και 1.000 χλμ αυτονομία το νέο Tesla

Εκτός από το κάψιμο των ελαστικών, πάντως, το συγκεκριμένο S2000 ενδείκνυται και για χρήση σε αγώνες dragster καθώς η ροπή από το 0 του ηλεκτροκινητήρα και οι 650 ίπποι καθιστούν το ιαπωνικό sportscar ικανό να καλύψει τα 400 μέτρα από στάση σε 10,64 δλ. Εμείς πάντως προτιμούμε τον F20C και τα 240 άλογα στις 8.300 σ.α.λ. Κι ας έχει μόνο 208 Nm ροπής στις 7.500 σ.α.λ.

Get it on Google Play Download on the App Store