Tesla τινάχτηκε στον αέρα στην Κίνα! (+video)

Ένα video που έχει γίνει viral σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και «παίζει» στα περισσότερα της τηλεόρασης, δημιουργεί τεράστιους πονοκεφάλους στην Tesla.

Στα 22 δλ. που βλέπουμε από την λήψη κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης σε υπόγειο πάρκινγκ, στη Σαγκάη, απεικονίζεται ένα Model S να τινάζεται στον αέρα από το πουθενά και δίχως την παραμικρή εξωτερική παρέμβαση. Ούτως ή άλλως, το ενδεχόμενο της δολιοφθοράς αποκλείστηκε αυτόματα, παρακολουθώντας τους καπνούς που βγαίνουν από το κάτω μέρος του αυτοκινήτου και «προϋπαντίζουν» την έκρηξη. Δεν είναι η πρώτη φορά που μοντέλο της αμερικανικής εταιρίας πρωταγωνιστεί σε περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς, ωστόσο είναι η πρώτη που συλλαμβάνεται on camera η στιγμή της έκρηξης.

Δείτε ακόμα: Ξανθιά προσπαθεί να φουλάρει Tesla Model S

Κατά πάσα πιθανότητα ο «ένοχος» να εντοπίζεται στην υπερθέρμανση των μπαταριών, ένα φαινόμενο που αποτελεί την «Αχίλλειο πτέρνα» των ηλεκτρικών οχημάτων και δη των Tesla. Σε δήλωσή του μέσω e-mail σε ειδησεογραφικά πρακτορεία, εκπρόσωπος Τύπου της Tesla China είπε: «Στέλνουμε αμέσως κλιμάκιό μας στο χώρο και υποστηρίζουμε τις τοπικές αρχές για να διαπιστώσουμε τι συνέβη. Από ό,τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα, κανείς δεν τραυματίστηκε».

Διαβάστε επίσης: Ατρόμητος βγάζει εκτός δρόμου το Tesla Model X (+video)

Αυτό ήταν μόνο η αρχή των προβλημάτων όπως αποδείχθηκε, ωστόσο, καθώς στον απόηχο του παρακάτω video η μετοχή της φίρμας του Elon Musk υποχώρησε κατά 5% στον χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ αναπτύσσεται φημολογία πως υπάρχουν ακυρώσεις παραγγελιών από αγοραστές Model S.

Get it on Google Play Download on the App Store