Test drive του νέου Suzuki Jimny (+videos)

Το νέο Suzuki Jimny αποτελεί πλέον γεγονός και άλλαξε το προγενέστερο ομώνυμο μοντέλο που βρισκόταν στην παραγωγή από το 1998 έως το 2018. Τα καλά νέα είναι ότι όχι μόνο δεν απέβαλλε τον σκληροτράχηλο εκτός δρόμου χαρακτήρα του ακολουθώντας τη «μόδα» των SUV, αλλά ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τις δυνατότητές του, αποτελώντας ένα από τα ελάχιστα πλέον «αυθεντικά» 4×4.

Δείτε ακόμη: Κινητήρας και επιδόσεις του νέου Suzuki Jimny

Το πλαίσιο τύπου σκάλας που βασίζεται, οι άκαμπτοι άξονες της ανάρτησης, οι μικρές του διαστάσεις (μήκος 3.480 χλστ.), η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και το σύστημα τετρακίνησης με τις επιλογές 2H, 4H και 4L, αποτελούν ορισμένα από τα βασικά του χαρακτηριστικά. Όσο για την κίνησή του υπάρχει ένα μοτέρ βενζίνης 1.5 λτ. απόδοσης 102 ίππων και 130 Nm ροπής, συνδυασμένο με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με αυτόματο 4 σχέσεων. Στην Ιαπωνία διατίθεται και με τον turbo κινητήρα των 660 κ.εκ. απόδοσης 64 ίππων και 96 Nm ροπής.

Σχεδιαστικά σίγουρα δεν είναι ότι πιο κομψό έχουμε δει και θυμίζει περισσότερο ένα πιο σύγχρονο Samurai παρά τον αντικαταστάτη του Jimny. Ωστόσο το εσωτερικό του είναι εφοδιασμένο με όλα τα σύγχρονα στοιχεία ανέσεων και ασφαλείας, αλλά και πάλι οι χώροι για τους πίσω επιβάτες και της αποσκευές είναι σχεδόν ανάγκης.

Στα παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε με κάθε λεπτομέρεια το νέο Suzuki Jimny, εξωτερικά και στο εσωτερικό του.

Δείτε ακόμη: Το νέο Suzuki Jimny δεν κολλάει πουθενά! (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store