«Τέζα» με VW up! 1.0 λτ. 60 PS (+video)

Το μίνι μοντέλο της VW, το up!, το οποίο παρουσιάστηκε το 2011 ως ένα οικονομικό σε τιμή αυτοκίνητο πόλης με κινητήρες βενζίνης 1.0 λτ., πλέον αποτελεί είδος πολυτελείας, αφού διατίθεται αποκλειστικά ως ηλεκτρικό, στην τιμή των 23.750 ευρώ (στη χώρα μας). Παρόλα αυτά, τα 1.000άρια up! κυκλοφορούν κι «οπλοφορούν» (όσο μπορεί να ειπωθεί τέτοια κουβέντα για αυτοκίνητο πόλης).

Ο τρικύλινδρος MPI των 999 κ.εκ. στέλνει στους εμπρός τροχούς μέσω 5τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου, 60 ίππους και 96 Nm ροπής. Δεν είναι Golf R, αλλά τα 940 κιλά του αμαξώματος μπορεί να τα κινήσει με την ευκολία που χρειάζεται στην πόλη. Εκτός αυτής μπορεί να φτάσει μέχρι τα 161 χλμ./ώρα, έχοντας επιταχύνει πρώτα στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 14,4 δλ. Επιδόσεις αξιοπρεπείς για μοντέλο που θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο «σταμάτα-ξεκίνα» των αστικών τειχών.

Περισσότερο από τις επιδόσεις, ενδιαφέρουν τα 4,4 λίτρα/100 χλμ. της μέσης κατανάλωσης. Όχι ότι αν κληθεί να πάει τέρμα γκάζι θα διστάσει. Μπορεί να αργήσει η συλλογή χιλιομέτρων και η βελόνα του ταχυμέτρου να κινείται υποτονικά, όμως στο φινάλε θα καταφέρει να περάσει τα 160 χλμ./ώρα. Εξάλλου σημασία έχει το ταξίδι, όχι ο προορισμός.

Get it on Google Play Download on the App Store