Τιτανομαχία: BMW M5 vs Mercedes-AMG E 63 S (+video)

Το άκουσμα και μόνο των δύο κορυφαίων μεγάλων premium σεντάν BMW M5 και Mercedes-AMG E 63 S προκαλεί ανατριχίλα και το μόνο σίγουρο είναι ότι πολλοί θα ήταν εκείνοι που θα ήθελαν να βρεθούν στο τιμόνι τους.

Δείτε ακόμη: Πατάμε το κουμπί όταν «δένουμε» το χειρόφρενο;

Κοινά τους χαρακτηριστικά είναι οι μεγάλες διαστάσεις, οι πανίσχυροι κινητήρες και η πολυτέλεια, ωστόσο από εκεί και πέρα υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους. Ξεκινώντας από τη νέα BMW M5, την κίνησή της αναλαμβάνει το 4.4. λτ. V8 μηχανικό σύνολο των 600 ίππων και 750 Nm ροπής, το οποίο προσφέρει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα. Παράλληλα, για τη μετάδοση της κίνησης υπάρχουν οι επιλογές 4WD, 4WD Sport και 2WD. Το αντίπαλο δέος, η Mercedes-AMG E 63 S με τον 4.0 λτ. V8 κινητήρα των 612 ίππων και 850 Nm ροπής επιταχύνει και αυτή από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα.

Τα δύο αυτά «θηρία» συγκρίνονται σε επιτάχυνση από στάση μέχρι τα πρώτα 400 μέτρα, σε ενδιάμεσες επιταχύνσεις και σε φρενάρισμα. Ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής σε όλες τις κόντρες; Η απάντηση στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε ακόμη: Το λάθος που κάνουμε με το κλειδί στη μίζα

Get it on Google Play Download on the App Store