Το Audi RS 3 «οργώνει» σε κόντρες (+video)

Το RS 3 ήταν το πρώτο εκ των μετέπειτα εδραιωμένων mega hatches. Το 2011 απέδιδε 340 ίππους και διέθετε τετρακίνηση, πηγαίνοντας το concept του S3 ένα βήμα παραπέρα. Έκτοτε μπορεί ο ανταγωνισμός να έχει «σκυλιάσει», ξεπερνώντας το μάλιστα στην περίπτωση της Mercedes-AMG A 45 S των 422 ίππων, όμως στις περισσότερες αναμετρήσεις το «όπλο» από το Ίνγκολσταντ φέρει έναν τίτλο: αυτόν του φαβορί.

Δείτε ακόμα: Η Audi διέλυσε ρεκόρ της Mercedes (+video)

Κάτι που συμβαίνει και στη σημερινή διαμάχη, όπου υπάρχει μέχρι και «τέρας» 585 ίππων και 850 Nm ροπής. Βέβαια η Mercedes-AMG G63, για την οποία μιλάμε, έχει κι ένα βάρος 2,5 τόνων, παρέα με ένα ύψος σχεδόν 2 μέτρων και την ανάλογη αεροδυναμική απόδοση. Δεν παύει, ωστόσο, να ρίχνει 185 ίππους και 370 Nm ροπής στον 2.5άρη πεντακύλινδρο TFSI, μαζί με 3 κυλίνδρους και 1.5 λίτρο χωρητικότητας. Κάτω και από τα δυο, τοποθετείται το SEAT Leon CUPRA R ST της ABT, με 350 ίππους και 440 Nm από τον 2λιτρο TSI.

Όλα είναι τετρακίνητα και αυτόματα, με τα CUPRA R-RS 3 να μοιράζονται το 7άρι DSG διπλού συμπλέκτη και την G63 να έχει κλασικό αυτόματο μετατροπέα ροπής 9 σχέσεων.

Διαβάστε επίσης: VW Golf R 360 PS τα βάζει με Audi RS 3 (+video)

Επί του πρακτέου, από στάση το Leon ξεκινά πολύ καλά αλλά σύντομα φανερώνει το έλλειμμα ισχύος συγκριτικά με τα άλλα δύο. Εν κινήσει η κατάσταση διατηρείται, όπως και στα φρένα. Κοινώς, το RS 3 σημειώνει ένα άνετο 4-0 κόντρα στον ομόσταυλο και το θωρηκτό από τη Στουτγκάρδη, δείχνοντας γιατί «γέννησε» τα mega hatches.

Get it on Google Play Download on the App Store