Το Honda Civic Type R «τεμαχίζει» το κορυφαίο Lexus (+video)

Οι επιδόσεις και το «παράστημα» του Honda Civic Type R εντός πίστας δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Αυτή τη στιγμή είναι το ταχύτερο μπροστοκίνητο παραγωγής στο Nurburgring, ενώ κοντράρεται άνετα με τους τετρακίνητους και ισχυρότερους εκπροσώπους της κατηγορίας των hot hatches (Ford Focus RSAudi RS 3, Mercedes-AMG A45)  και έπεται συνέχεια). Κανονικός «φονέας γιγάντων». Κάτι που πιστοποιεί απέναντι στο Lexus LC 500.

Δείτε ακόμα: Eλληνικό Honda S2000 Turbo «καταπίνει» Porsche Panamera (+video)

Κατά την επίσκεψη της πασίγνωστης τηλεοπτικής εκπομπής Top Gear στην Ιαπωνία, ο οδηγικός «μπροστάρης» της σειράς, Chris Harris, παίρνει το Civic Type R και επιδίδεται σε όργια εντός πίστας. Γνωστός για την έφεση του στις πλαγιολισθήσεις διαρκείας -ευρύτερα γνωστές ως «ντριφτ» – δεν θα μπορούσε να μην τιμήσει το άθλημα στην χώρα που το γέννησε. Και στην πίστα που έλαβε σίλικα και καπνό, το φημισμένο Ebisu. Φυσικά χρειαζόταν και ένα καθαρόαιμο πισωκίνητο ιαπωνικό αυτοκίνητο. Και από την στιγμή που τότε δεν είχε παρουσιαστεί η νέα Toyota Supra (τα πλάνα είναι από την 25η σεζόν της βρετανικής παραγωγής, όμως το BBC μόλις χθες έκανε διαθέσιμο το video στο YouTube), «βολεύτηκε» με τους 467 ίππους του Lexus LC 500.

Στα χαρτιά το υπερπολυτελές κουπέ διατηρεί ένα ιδιαίτερα σεβαστό πλεονέκτημα: σχεδόν 150 ίπποι παραπάνω (467 έναντι 320), διπλάσιοι κύλινδροι και ακόμα περισσότερα κυβικά (5λιτρος V8 απέναντι στον 2λιτρο VTEC Turbo), 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο κόντρα σε ένα παραδοσιακό 6αρι χειροκίνητο, 4.5 δλ. απέναντι σε 5,8 για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα. To Ηonda, όμως, έχει έναν σημαντικότατο αριθμό στο πλευρό του: 1.380 απέναντι σε 1.955. Και μιλάμε φυσικά για τα κιλά.

Διαβάστε επίσης: Η ανατομία του μοτέρ-«τιμωρού» του Honda Civic Type R (+video)

Το Lexus είναι σχεδόν 600 κιλά βαρύτερο από το «Τάπερ», ενώ και το στήσιμό του είναι πολύ πιο τουριστικό σε σχέση με το σκληροπυρηνικό Honda. Κάτι που σημαίνει ότι εντός πίστας, το Type R αισθάνεται σαν στο σπίτι του. Το LC 500 πάλι, όχι τόσο.

Get it on Google Play Download on the App Store