Το Hyundai i20 N πάει τάπα στο Nürburgring (+video)

H Hyundai συνεχίζει τις εξαντλητικές δοκιμές του νέου μικρού hot hatch μοντέλου της, του i20 N, το οποίο μετά τα χειμερινά τεστ στην παγωμένη λίμνη στο Arjeplog της Σουηδίας, λιώνει εν μέσω καλοκαιριού πίστα του Nürburgring.

Δείτε ακόμα: Οι επιδόσεις του νέου Hyundai i20

Κάτω από το βαρύ καμουφλάζ δεν φαίνονται πολλά πράγματα, ωστόσο σε σχέση με τα πιο «ήπια» i20, το κορυφαίο μοντέλο θα έχει διαφορετικούς προφυλακτήρες, αεροδυναμικά βοηθήματα και μεγάλης διαμέτρου ζάντες αλουμινίου. Αντίστοιχα και στο εσωτερικό θα υπάρχουν διάφορα διακοσμητικά στοιχεία που θα τονίζουν τον πιο δυναμικό του χαρακτήρα.

Δείτε ακόμα: Βελτιωμένο Hyundai i20 για υποκατάστατο του N

Ο ήχος πάντως που ακούγεται από τον κινητήρα και τις εξατμίσεις, διαθέτει την απαραίτητη αγριάδα και σίγουρα θα είναι αρκετά «περιποιημένος» όπως στο i30 N, με τα πολύ ευχάριστα σκασίματα. Κάτω από το εμπρός καπό του, το πιο πιθανό σενάριο είναι να φιλοξενείται ο 1.6 T-GDi με 200 ίππους, συνδυασμένος με 6άρι μηχανικό κιβώτιο και κίνηση στους εμπρός τροχούς. Ουσιαστικά θα στοχεύει απευθείας στο VW Polo GTI και στο Fiesta ST και όχι στο πιο σκληροπυρηνικό Toyota GR Yaris. Από το βίντεο που θα δείτε παρακάτω, φαίνεται ότι το i20 N κρατάει πολύ καλά στο δρόμο, αφού μπαίνει με πολλά χιλιόμετρα στις στροφές και τα λάστιχα «σκούζουν», όμως παραμένει στην τροχιά του.

Δείτε ακόμα: Έτσι θα είναι το Hyundai i20 N των 200 ίππων

Εν αναμονή λοιπών με αγωνία μέχρι τα αποκαλυπτήριά του και φυσικά μέχρι την στιγμή που θα το οδηγήσουμε. Μέχρι τότε δείτε παρακάτω το βίντεο από τις δοκιμές του στην πίστα του Nürburgring:

Get it on Google Play Download on the App Store