Το Nissan Z Coupe από μέσα (+video)

Το Z Coupe είναι από τα πιο ενδιαφέροντα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα, αναβιώνοντας μεταξύ άλλων ένα ιστορικό όνομα της Nissan. Το τελευταίο Z αποτελεί το ισχυρότερο που έχει παρουσιαστεί ποτέ, ξεκινώντας από τους 400 ίππους και πονοκεφαλιάζοντας δίχως έλεος την Toyota Supra τόσο από πλευράς επιδόσεων, όσο κυριότερα από αναλογία τιμής-ισχύος.

Παρότι ο ντόρος γύρω από το ιαπωνικό sportscar κρατά εδώ και αρκετό καιρό, «βόλτα» δεν έχουμε κάνει ακόμα. Μπορεί να έχουμε παρακολουθήσει το Z να καίει λάστιχο και τον 3.0 V6 twinturbo του να μοιράζει μελωδίες, μπορεί να έχουμε χορτάσει φωτογραφίες, όμως on board πλάνα δεν κυκλοφορούν ιδιαίτερα πολλά ή ευκρινή στο διαδίκτυο. Το παρακάτω συγκαταλέγεται στα καλύτερα, κι ας μην είναι όπως ακριβώς το περιμέναμε.

Στα παραπάνω από 12 λεπτά του video, εκ των οποίων περίπου τα 8 αντιστοιχούν σε οδήγηση, βλέπουμε το κορυφαίο πισωκίνητο Nissan από μέσα με πάσα λεπτομέρεια. Το video δεν περιλαμβάνει οριακή οδήγηση σε πίστα, driftαρίσματα, τέρμα ανάποδα τιμόνια και «καρφωτές» αλλαγές. Ο οδηγός, βέβαια, δεν πάει αργά, καθώς φροντίζει να αξιοποιεί αρκετά συχνά όλη τη διαδρομή του δεξιού πεντάλ, στέλνοντας τον κινητήρα στις 7.000 σ.α.λ. και αναπτύσσοντας μέχρι πάνω από 175 χλμ./ώρα – εγχείρημα τολμηρό, δεδομένων των ραντάρ και των καμερών που «ξυρίζουν» στις Η.Π.Α. Πέρα από τα γκάζια, όμως, πάμε μια ολοκληρωμένη βόλτα και μέσα στην πόλη, σαν να οδηγούσαμε κανονικά το αυτοκίνητο, σε μια καθημερινή μετακίνηση.

Επιδόσεις δεν ανακοινώνει ακόμα η Nissan, ωστόσο όλες οι πληροφορίες -και η κοινή λογική, βάσει ανταγωνισμού- κάνουν λόγο για 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4 δλ. Η τελική ταχύτητα εξαρτάται από την ύπαρξη ή μη ηλεκτρονικού περιοριστή: στο πρώτο ενδεχόμενο μιλάμε για 250 χλμ./ώρα, στη δεύτερη για πάνω από 270 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store