Το Renault Megane RS τελικιάζει (+video)

Η κατηγορία των σπορ χάτσμπακ πληθαίνει με τον καιρό και μετά τα εντυπωσιακά Honda Civic Type R, Ford Focus RS και Hyundai i30 N, έρχεται στη παρέα το νέο Renault Megane RS.

Διαβάστε επίσης: Μεταχειρισμένο Ford GT ακριβότερο από το καινούργιο

Να θυμίσουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του γαλλικού σπορ αυτοκινήτου το οποίο εφοδιάζεται με 1.8 λίτρων turbo κινητήρα που αποδίδει 280 ίππους και 300 ίππους στην έκδοση Trophy. Ξεχωριστό του στοιχείο είναι η τετραδιεύθυνση και η δυνατότητα να παραγγελθεί τόσο με μηχανικό όσο και με αυτόματο κιβώτιο EDC έξι σχέσεων.

Ένα νέο video του Renault Megane RS κυκλοφορεί που μας δείχνει το πόσο γρήγορο είναι το γαλλικό σπορ χάτσμπακ. Το γαλλικό μοντέλο φαίνεται να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 6,4 δλ και να αγγίζει τα 225 χλμ/ώρα σε περίπου 37 δευτερόλεπτα, αγγίζοντας την τελική ταχύτητα των 245 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Ford Fiesta diesel 1.5 TDCi 120 PS

Καθώς ο οδηγός πιστεύει ότι μπορεί να πετύχει καλύτερες τιμές επιτάχυνσης αλλά και τελικής ταχύτητας δοκιμάζει για δεύτερη φορά το νέο Megane RS και μας δείχνει τις αρετές του. Παρόλο που δεν φαίνεται το χρονόμετρο στην οθόνη, μία καλύτερη επίδοση στα 225 χλμ./ώρα είναι δεδομένη καθώς το αυτοκίνητο καταφέρνει και τελικιάζει στα 255 χλμ./ώρα, κάνοντας το ένα από τα κορυφαία σπορ χάτσμπακ. Για του λόγου το αληθές, δείτε το παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store