Το Suzuki Jimny τα βάζει με το Toyota Land Cruiser (+video)

Αν υπάρχει μια κατηγορία που να δικαιώνει πανηγυρικά το ρητό «το μέγεθος δεν μετράει», αυτή είναι τα αυτοκίνητα εκτός δρόμου. Για την ακρίβεια, όσο μικρότερο τόσο το καλύτερο καθώς η ευελιξία και η ευκολία χειρισμών ανάμεσα σε δέντρα και βράχια, είναι βασικός σύμμαχος του οδηγού σε κακοτράχαλα τερέν. Η απτή περιγραφή, κοινώς, του Suzuki Jimny.

Δείτε ακόμα: H Mercedes μας δείχνει πώς να περνάμε ποτάμια (+video)

Δεν είναι τυχαίο πως ακόμα και η πρώτη γενιά του ιαπωνικού «κατσικιού» ακόμα μνημονεύεται από τους λάτρεις της περιπέτειας, κρατώντας πολύ ψηλά και την τιμή του ως μεταχειρισμένο. Έναν δρόμο που είναι «καταδικασμένος» να ακολουθήσει ο διάδοχός του, έχοντας απομείνει ουσιαστικά μόνος στα καθαρόαιμα 4×4. Στην Αυστραλία, βέβαια, υπάρχει ανταγωνισμός. Και με πολύ βαριά «φανέλα». Στην χώρα των καγκουρό το Toyota Land Cruiser διατίθεται ακόμα στην έκδοση J70, που βρίσκεται στην αγορά από το 1984. Κάτι σαν το αυθεντικό Mercedes G-Wagen και το Lada Niva: αγνό off roader, με πρακτικά απεριόριστες δυνατότητες κίνησης σε δύσβατα εδάφη και «τέρας» αξιοπιστίας. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως διατίθεται με στάνταρ αναπνευστήρα (snorkel) και παραμένει σχεδόν αναλλοίωτο, με την εξαίρεση ενός facelift το 2016, για πάνω από 30 χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Fiat Panda Cross 4×4 vs Suzuki Ignis AWD: Ποιο είναι πιο «κατσίκι» (+video)

Απέναντι σε αυτό τον θρύλο, ο οποίος διαθέτει και 205 ίππους με 430 Nm ροπής από τον V8 ντίζελ των 4.5 λίτρων, τίθεται το νέο Jimny. Και το πλεονέκτημά του έγκειται ακριβώς στο μικρό του μέγεθος: κοντά στο 1 μέτρο κοντύτερο και περισσότερο από 1 ολόκληρο τόνο πιο ελαφρύ (1.235 έναντι 2.325 κιλών). Ποιο από τα δυο «αγρίμια» κερδίζει, ένα κλικ και 6 λεπτά μακριά

Get it on Google Play Download on the App Store