Το Toyota GR Yaris στο φυσικό του περιβάλλον (+video)

Η Toyota δεν σταματά να τονίζει τους δεσμούς του GR Yaris με το WRC, αλλά και τις Celica GT-Four. Ποιο ιδανικότερο τερέν για παιχνίδια, λοιπόν, από το χώμα;

Η κορυφαία έκδοση του ιαπωνικού σουπερμίνι χαρακτηρίζεται από την «τουμπανιασμένη» εμφάνιση που το κάνουν να φαίνεται έτοιμο να ριχτεί σε ειδικές διαδρομές. Η σύνδεση με το Yaris WRC στέφεται με απόλυτη επιτυχία, καθώς τα ξεχειλωμένα φτερά, οι 18άρες ζάντες, τα μεγάλα δισκόφρενα των 356 χλστ. εμπρός και 297 χλστ. πίσω που κρύβονται πίσω από αυτές, η χαμηλή απόσταση από το έδαφος και ο εμπρός προφυλακτήρας με την τεράστια εισαγωγή, μας χαρίζουν το πιο εντυπωσιακό και ακραίο εμφανισιακά Yaris μέχρι σήμερα!

Δείτε ακόμα: Πόσο κάνει το νέο Toyota GR Yaris 272 PS;

Κάτω από το καπό φωλιάζει ένας ολοκαίνουργιος τρικύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος 1.6 λίτρων, με απόδοση 261 ίππων και 360 Nm ροπής. Το βάρος δεν υπερβαίνει τα 1.280 κιλά, παρά την παρουσία συστήματος τετρακίνησης με δυο Torsen διαφορικά -το κεντρικό και το πίσω-, χάρις στη χρήση ανθρακονημάτων στην οροφή και αλουμινίου για καπό και πόρτες. Σε συνδυασμό με το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο «εκτοξεύουν» το GR Yaris στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε λιγότερο από 5,5 δλ., ενώ χρειάζεται η παρέμβαση του ηλεκτρονικού περιοριστή για να σταματήσει η επιτάχυνση στα 230 χλμ./ώρα!

Διαβάστε επίσης: Πώς στέκεται το Toyota GR Yaris δίπλα στην Celica GT-Four;

Οι γωνίες που βλέπουμε να παίρνει το «αγωνιάρικο» Yaris οφείλονται και στο νέο σύστημα τετρακίνησης GR-FOUR (η σύνδεση με τις GT-Four, που λέγαμε), που προσφέρει στον οδηγό 3 επιλογές: στο Normal η κατανομή εμπρός-πίσω βρίσκεται στο 60-40. Στο Sport αλλάζει σε 30-70, ενώ στο Track μοιράζεται ισόποσα (χωρίς να «κλειδώνει» το κεντρικό διαφορικό). Σε κάθε περίπτωση, αν οι αισθητήρες αντιληφθούν απώλεια πρόσφυσης ρυθμίζουν αυτόματα την κατανομή και κυμαίνεται από 0-100 έως 100-0.

Get it on Google Play Download on the App Store