Το Toyota Yaris GR-4 εν δράσει! (+video)

Η Toyota εργάζεται πυρετωδώς για την εξέλιξη της γρήγορης έκδοσης του νέου Yaris, που θα επαναφέρει μνήμες από τις θρυλικές Celica GT-Four και σκοπεύει στην κορυφή των mini hot hatches. Και αυτά είναι τα πρώτα πλάνα, με το πολυαναμενόμενο μοντέλο εν δράσει.

Δείτε ακόμα: Ιδού η «σωστή» σε ισχύ και εμφάνιση Toyota Supra

Στο σύντομο video των 24 δλ. ακούμε τον αρχιδοκιμαστή του αυτοκινήτου, να μας ενημερώνει για το πόσο ενθουσιάζει το GR-4 ακόμα και τους πιο απαιτητικούς petrolheads, σαν ελόγου του. Το δεξί πεντάλ βυθίζεται στο τέρμα της διαδρομής, ο κινητήρας ανεβάζει στροφές, η εξάτμιση μοιράζει σκασίματα και κατά την εκκίνηση, οι τέσσερις τροχοί σηκώνουν σύννεφο σκόνης και χαλίκια. Σκηνικό, δηλαδή, βγαλμένο από ειδική του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Μέχρι να φτάσουμε στο τέλος, η Toyota προλαβαίνει να μας δείξει μέρος από το εμπρός τμήμα και το προφίλ του κορυφαίου Yaris, το οποίο διακρίνεται για τα έντονα φουσκώματα των φτερών και την επιθετική διαρρύθμιση του προφυλακτήρα. Έχουμε δει ήδη ένα πολύ πειστικό rendering από την Ιαπωνία, που απεικονίζει μια άποψη για την τελική μορφή του αυτοκινήτου.

Διαβάστε επίσης: Toyota Corolla «ίπταται» στα χιόνια (+video)

Για αυτήν, από πλευράς μηχανικών μερών, πρακτικά ξέρουμε μόνο ότι θα είναι τετρακίνητη. Ο κινητήρας εικάζεται ότι είναι μια υπερτροφοδοτούμενη εκδοχή του νέου 1.5λτ. Dynamic Force, όμως υπάρχει μια παράλληλη φήμη πως ενδέχεται να μιλάμε για πολιτική version του αγωνιστικού 1.6 τούρμπο, που έχουν τα Yaris R5. Ημερομηνία παρουσίασης είχε οριστεί στις 14-17 Νοέμβρη, όμως τελικά μετακινήθηκε για άγνωστη χρονολογία. Λογικά, πάντως, στις αρχές του 2020 θα το δούμε.

Get it on Google Play Download on the App Store