Το VW Amarok «πολτοποιεί» το Toyota Hilux (+video)

VW Amarok και Toyota Hilux συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο δημοφιλών επιλογών στην κατηγορία των pick ups. Προφανώς το Amarok δεν μπορεί να συναγωνιστεί στο ελάχιστο την ιστορία και την παράδοση του Toyota, αλλά σε γκάζι δεσμεύεται να το βάλει στη θέση του.

Οι κορυφαίες εκδόσεις των δυο αγροτικών απέχουν μεταξύ τους παρασάγγας. Εκεί που το Hilux έχει 204 άλογα και 500 Nm από τον τετρακύλινδρο 2.8 ντίζελ, το VW απαντά με 258 ίππους και 580 Nm από 3 λίτρα, σε διάταξη V6 και με διπλά τούρμπο. Το Amarok είναι με διαφορά το ισχυρότερο pick up στην Ευρώπη, ξεπερνώντας κατά 45 ίππους ακόμα και το Ford Ranger Raptor! Γίνεται εύκολα αντιληπτό λοιπόν, πως τα πράγματα για τον Ιάπωνα είναι εκ προοιμίου πολύ δύσκολα. Τα στοιχεία επιδόσεων το επιβεβαιώνουν: 0-100 χλμ./ώρα σε 7,4 δλ. το Amarok, σε 10,7 δλ. το Hilux. Τελική 208 χλμ./ώρα το πρώτο (από τα ελάχιστα αγροτικά στον κόσμο που ξεπερνούν τα 200 χλμ./ώρα), 180 χλμ./ώρα το δεύτερο. Να σημειώσουμε επίσης πως το αυτόματο στο VW έχει δυο σχέσεις επιπλέον (8 αντί 6). Κοινώς, τουλάχιστον μια κλάση πάνω ο εκπρόσωπος του Βόλφσμπουργκ.

Μοναδική ελπίδα του Toyota, τυχόν υπνηλία του οδηγού στο Amarok κατά την εκκίνηση. Που και να συνέβαινε, το πλεόνασμα ισχύος είναι τέτοιο ώστε πιθανότατα να μάζευε τη διαφορά μέχρι τη γραμμή των 400 μέτρων. Ο άνθρωπος στο τιμόνι του VW πάντως δεν είχε διάθεση για χάρες. Με το που βύθισε το δεξί πεντάλ, άφησε αυτόν του Hilux να κοιτάει την καρότσα του να απομακρύνεται. Κάτι που επαναλαμβάνεται στις ρεπρίζ, ενώ και στα φρένα το Amarok είναι ξεκάθαρα ανώτερο.

Get it on Google Play Download on the App Store