Polo GTI «πατάει» Yaris GRMN και Fiesta ST (+video)

Έχουμε συνηθίσει σε video του είδους να παρακολουθούμε το Yaris GRMN σε ισοπεδωτικές παραστάσεις απέναντι στον ανταγωνισμό. Ώρα του ήταν να βρεθεί στην «σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού».

Η τριάδα του lovecars πήρε την αφρόκρεμα των μικρών hot hatches και τα έθεσε αντιμέτωπα σε γκάζια και φρένα. VW Polo GTI, Ford Fiesta ST και το συλλεκτικό Toyota Yaris GRMN στήθηκαν πλάι-πλάι και μέτρησαν τις δυνάμεις τους. Ως γνωστόν το Polo GTI διαθέτει τον 2λιτρο TSI των 200 ίππων και το 7αρι DSG, το Fiesta ST επίσης διαθέτει 200 ίππους -αλλά από 1.497 τρικύλινδρα υπερτροφοδοτούμενα κυβικά– σε συνδυασμό με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ το Yaris GRMN είναι το ισχυρότερο των τριών (και της κατηγορίας γενικότερα) με 212 ίππους από τον κοπρεσοράτο κινητήρα των 1.8 λίτρων.

Δείτε ακόμα: «Σφαγή» μεταξύ τριών μικρών hot hatch (+video)

Θεωρητικά -αλλά και βάσει όσων είχαμε δει μέχρι σήμερα- το Yaris δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίσει πρόβλημα. Μπορεί το Polo να βασίζεται στις αστραπιαίες αλλαγές του διπλού συμπλέκτη και το Fiesta στο launch control, όμως η δύναμη και το στήσιμο του GRMN δεν σηκώνουν αστεία. Και προϋποθέτουν τον αντίστοιχο οδηγό πίσω από το τιμόνι. Εδώ υπάρχει ένας αστερίσκος.

Οι δυο εμπειρότεροι ανέλαβαν τα γερμανικά χάτσμπακ. Ειδικά ο Tiff Needell δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς έχει κάνει πέρασμα μέχρι και από την Formula 1. Το Fiesta ST, λοιπόν, είναι σε καλά χέρια. Ο χειριστής του Polo GTI είναι πεπειραμένος δημοσιογράφος, με χρόνια στο «κουρμπέτι» και σε αντίστοιχα συγκριτικά, συν την άνεση του DSG. Το απαιτητικό Yaris, λοιπόν, ανατέθηκε στον «καινούργιο» της παρέας, με το –υποτιθέμενο- σκεπτικό ότι του δίνουν το πιο δυνατό αυτοκίνητο για να ισοσκελίσουν το handicap της εμπειρίας. Launch control και διπλοί συμπλέκτες, βέβαια, δεν υπάρχουν. Κάτι που σημαίνει πως ο πιτσιρικάς πρέπει να βρει μόνος του τις σωστές στροφές για να φύγει σωστά στην εκκίνηση, αλλά και να ανακατεύει γρήγορα τον λεβιέ.

Διαβάστε επίσης: To Ηonda Civic Type R «δικάζει» τον ανταγωνισμό (+video)

Τελικά τα βρήκε σκούρα και με τα δυο, με τους συναδέλφους του να τον «πειράζουν» στην συνέχεια για το χουνέρι που του σκάρωσαν. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν μειώνει τη νίκη του Polo, το οποίο πρώτευσε και στη δοκιμασία φρεναρίσματος.

Get it on Google Play Download on the App Store