Toyota Avalon TRD «καπνίζει» με το πλάι (+video)

Το όνομα «Avalon» είναι άγνωστο στους δρόμους της Ευρώπης, ωστόσο στις Η.Π.Α. κυκλοφορεί και πρόκειται για ένα δημοφιλές μοντέλο της Toyota. Τοποθετείται πιο πάνω από το Camry και με μήκος που αγγίζει τα 5 μέτρα, αποτελεί το μεγάλο σεντάν της ιαπωνικής μάρκας. Παρά τον πολυτελή του χαρακτήρα, μπορεί να μετατραπεί σε ένα εντυπωσιακό σπορ αυτοκίνητο για άφθονη πλαγιολίσθηση, με τις κατάλληλες μετατροπές.

Δείτε ακόμη: Η Toyota «αγριεύει» τα Camry και Avalon (+video)

To Νοέμβριο του 2018, η Toyota είχε παρουσιάσει στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες το Avalon TRD (παράλληλα με το Camry TRD), με τις αεροδυναμικές προσθήκες, τους διαφορετικούς προφυλακτήρες και τις αλλαγές στην ανάρτηση, στα φρένα στις ζάντες και στα ελαστικά. Επίσης έχει τοποθετηθεί το απαραίτητο μηχανικό χειρόφρενο για τα ντριφτ, στη θέση του ηλεκτρονικού. Όμως ο κινητήρας παρέμεινε ως είχε. Κοινώς, πρόκειται για τον 3.5 λτ. 6κύλινδρο των 301 ίππων και 362 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο 8τάχυτο κιβώτιο και η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς.

Δείτε ακόμη: Νέο Toyota Avalon για τα μάτια σας μόνο!

Παρακολουθείστε στο βίντεο παρακάτω το Avalon TRD να «γυρίζει» στα χέρια του επαγγελματία οδηγού ντριφτ, του Ιάπωνα Ken Gushi:

Get it on Google Play Download on the App Store