Βελτιωμένο Toyota C-HR 1.2T στο δυναμόμετρο (+video)

Πολλές φορές τα υποσχόμενα νούμερα ιπποδύναμης δεν εκπληρώνουν τις προσδοκίες στο δυναμόμετρο. Κάτι που δεν ισχύει για τον 1.200άρη τούρμπο του Toyota C-HR.

Μπορεί να αποτελεί μειοψηφία, συγκριτικά με το πόσοι αγοραστές έχουν επιλέξει τον υβριδικό 1.800άρη, όμως ο κινητήρας των 1.197 κ.εκ. δεν παύει να είναι το μοναδικό υπερτροφοδοτούμενο σύνολο (βενζινοκίνητο πάντα) στην γκάμα του Ιάπωνα κολοσσού, πέρα από αυτό της Supra! Υπό εργοστασιακές συνθήκες, αποδίδει 116 ίππους στις 5.600 σ.α.λ. και 185 Nm ροπής στις 1.500-4.000 σ.α.λ. Νούμερα που αφορούν στο στρόφαλο.

Δείτε ακόμα: Το πιο «φορτωμένο» Toyota C-HR στην Ελλάδα!

Επί των ράουλων πάντως, το C-HR παρουσίασε παρεμφερείς αριθμούς στους τροχούς! Αν και το συγκεκριμένο είναι ελαφρώς βελτιωμένο, με νέα εξάτμιση, τα 117,23 άλογα στον εμπρός άξονα του Toyota είναι πολύ καλή επίδοση. Εντύπωση προκαλεί πως η ροπή βρίσκεται χαμηλότερα από τους εργοστασιακούς ισχυρισμούς, στα 160,66 Nm – κοντά στα 25 Nm λιγότερα από ό,τι δηλώνει η Toyota.

Διαβάστε επίσης: Η απίστευτη επιτάχυνση Toyota Supra 1.700 ίππων (+video)

Το ίδιο αυτοκίνητο τώρα, με την προσθήκη ενός εξαρτήματος που λέγεται Quantum Solenoid (κάτι σαν παράλληλο εγκεφαλάκι που υποτίθεται ότι βελτιώνει τον χρονισμό των βαλβίδων), φτάνει τους 123 ίππους και τα 163 Nm ροπής. Κάτι που σημαίνει πως, παρόλο που δεν τον βλέπουμε συχνά σε ανάλογες εφαρμογές, ο υπερτροφοδοτούμενος 1.200άρης της Toyota έχει προοπτικές βελτίωσης.

Get it on Google Play Download on the App Store