Toyota Hilux «καταπίνει» βράχια (+video)

Το Hilux είναι το πιο επιτυχημένο pick up στην Ελλάδα και το δεύτερο πιο εμπορικό μοντέλο της κατηγορίας στην Ευρώπη. Όχι ότι τα πηγαίνει άσχημα και στις Η.Π.Α. Ειδικά στον κλάδο της βελτίωσης.

Δείτε ακόμα: «Πρώτοι αγρότες» οι Έλληνες!

Βέβαια η βελτίωση στα «αγροτικά» διαφέρει ελαφρώς από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα. Εδώ δεν μιλάμε αποκλειστικά για αύξηση της ιπποδύναμης, καλύτερα κρατήματα και «τουμπανιασμένη» εμφάνιση, αν και το τελευταίο προκύπτει ως φυσική συνέχεια των υπόλοιπων μετατροπών. Ποιες είναι αυτές; Αναρτήσεις με ατελείωτη διαδρομή που στέλνουν την απόσταση από το έδαφος «στον Θεό», ελαστικά που παραπέμπουν σε τρακτέρ, άξονες με ελευθερία άρθρωσης αθλήτριας ρυθμικής γυμναστικής, πρόσθετες εισαγωγές αέρα για να μην υπάρχει πρόβλημα με την διέλευση σε ποτάμια (snorkels) και πολλά ακόμα «καλούδια».

Διαβάστε επίσης: Φόρτωσε βράχο και έσπασε το αμάξι του (+video)

Όλα αυτά, συν μια γενναία μείωση του βάρους από την αποψίλωση του αμαξώματος και του εσωτερικού, εφάρμοσε ένας Αμερικανός στο Hilux του προκειμένου να συμμετάσχει σε αγώνες trial. Σε πλήρη αντίθεση με τα time trials, εδώ ζητούμενο είναι η υπερπήδηση βράχων. Και το συγκεκριμένο Hilux του ’83 όχι απλά καταφέρνει να τους υπερκεράσει, αλλά να τους «καταπιεί». Μάλιστα είναι τόσο άνετο, που μπορεί να συρθεί στο πλάι πάνω στα βράχια και να επανέλθει στην πορεία του.

Get it on Google Play Download on the App Store