RAV4 με μοτέρ Celica GT-Four «εκτελεί» (+video)

Τα χρώματα της Castrol στις Toyota Celica GT-Four -και μετέπειτα την Corolla WRC– είναι από τα πλέον διακεκριμένα στην Ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Μαζί με αυτά της Martini στην Lancia Delta Integrale και της 555 στο Subaru Impreza, είναι αυτά που έχουν χαραχτεί πιο βαθιά στην μνήμη των απανταχού εραστών του μηχανοκίνητου αθλητισμού.  Τι γίνεται όταν τα συνδυάσεις με το RAV4;

Από μόνα τους, όχι πολλά. Αποκτάς την πρώτη γενιά του ιαπωνικού SUV, με μια εμφάνιση που σε κάνει να νοσταλγείς τα παιδικά/εφηβικά σου χρόνια (ανάλογα την ηλικία). Όταν όμως προστεθεί το μοτέρ 3S-GTE, αναλάβει την διαχείριση του στησίματος η Bilstein, μπει αγωνιστικό roll cage και αντίστοιχα φρένα, τότε έχουμε το Toyota RAV4 Group A που δεν είδαμε ποτέ! Ο 2λιτρος τετρακύλινδρος τούρμπο ήταν υπεύθυνος για την κίνηση τόσο των πολιτικών Celica GT-Four, αλλά και του MR2 GT-S 2ης γενιάς, όσο και αυτών με την ενδυμασία της Castrol που στα χέρια των Carlos Sainz (1990, 1992), Didier Auriol (1993) και Juha Kankkunen (1994) κατέκτησαν 4 τίτλους Οδηγών και 2 Κατασκευαστών (1993, 1994). Κάτι που θα είχε συμβεί και το 1995 (το double δηλαδή), αν η Celica GT-Four ST205 των Juha Kankkunen, Didier Auriol και Armin Schwarz δεν «συλλαμβάνονταν» με παράτυπο τούρμπο, που οδήγησε στον μηδενισμό της από το πρωτάθλημα.

Το RAV4 δεν έχει την υποχρέωση να συμμορφωθεί με κανονισμούς, οπότε αποδίδει 450 ίππους και διαθέτει το σύστημα τετρακίνησης της Celica GT-Four ST185 να τα κατεβάζει στον δρόμο. Το κιβώτιο είναι το εργοστασιακό, με κάποιες ενισχύσεις βέβαια. Είναι κατασκευασμένο στην Ευρώπη, συγκεκριμένα την Ουγγαρία, από τον Loránd Ludescher και ειδικεύεται σε αναβάσεις, αγώνες rallycross και φυσικά ράλλυ.

Get it on Google Play Download on the App Store