«Τύραννος» Grand Cherokee σε φουλ επίθεση (+video)

Το Jeep Grand Cherokee, στην έκδοση Trackhawk, είναι το δεύτερο ισχυρότερο SUV της Ιστορίας. Κι αυτό γιατί πρώτο είναι το «ομοαίματο» Dodge Durango SRT Hellcat, που έχει τον ίδιο κομπρεσοράτο V8 6.4 Hemi, αλλά με 3 άλογα παραπάνω (710 ίπποι αντί 707 του Trackhawk). Γρήγορο Grand Cherokee βέβαια, υπήρχε και πριν το Trackhawk.

Δείτε ακόμα: 0-200 χλμ./ώρα με Grand Cherokee του ’98 (+video)

Το SRT8 μοιράζεται πολλά σημεία με το τελευταίο, όντας ατμοσφαιρικό. Εδώ ο 6.4 Hemi αποδίδει 481 ίππους και 637 Nm ροπής, επιταχύνοντας το αμερικανικό θεριό στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 5 δλ. και φτάνοντας μέχρι τα 260 χλμ./ώρα τελικής. Καθόλου άσχημα, αν και πολλοί κάτοχοι Grand Cherokee SRT8 σπεύδουν να τα βελτιώσουν, συνήθως με την προσθήκη κομπρέσορα και την ιπποδύναμη να ξεπερνάει τους 700 ή 800 ίππους. Εννοείται δεν λείπουν οι twinturbo εφαρμογές, που φτάνουν σε επίπεδα Bugatti Veyron. Το συγκεκριμένο μπορεί να μοιάζει ως τέτοιο και να συνοδεύεται από το ανάλογο όνομα, ωστόσο είναι ατμοσφαιρικό.

Το Tyrannos είναι ένα body kit που κατασκευάζεται από τη Renegade-Russia και αποσκοπεί στην περαιτέρω «κτηνοποίηση» του αυτοκινήτου. Αποτελείται από πλήρες πακέτο προφυλακτήρων και αεροδυναμικών προσθηκών, που κάνουν σχεδόν αγνώριστο το Jeep. Όπως βλέπουμε, οι αεραγωγοί και οι γωνίες είναι το χαρακτηριστικό του «Τυράννου», μαζί με την ευμεγέθη αεροτομή οροφής και τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης πίσω, αλλά και τους ασορτί με το χρώμα του αμαξώματος τροχούς.

Δείτε επίσης: «Σκοτωμός» για τον τίτλο του ταχύτερου SUV (+video)

Η ισχύς του αυτοκινήτου είναι άγνωστη, όμως δεδομένου ότι στέκεται μια χαρά απέναντι σε Ford Mustang 590 ίππων θα πρέπει να υποθέσουμε πως είναι βελτιωμένο, έστω ατμοσφαιρικά. Με τις BMW και το Nissan GT-R, που είναι άνω των 600 και 700 ίππων, δεν μπορούσε να έχει τύχει. Αλλά κέρδισε πανηγρυικά τη μάχη των εντυπώσεων.

Get it on Google Play Download on the App Store