Βελτιωμένη BMW M5 720 ίππων τα βάζει με supercars (+video)

Η νέα Μ5 είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα γρηγορότερα αυτοκίνητα που μπορεί να αγοράσει κανείς, ανεξαρτήτου κατηγορίας. Ειδικά στην έκδοση Competition των 625 ίππων, που μπορεί να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα μέσα σε 3,4 δευτερόλεπτα και να μην σταματήσει πριν τα -ηλεκτρονικά περιοριζόμενα στο προαιρετικό Μ Driver’s Package305 χλμ./ώρα της τελικής. Όχι ότι η προηγούμενη, βέβαια, ήταν αργή.

Κάθε άλλο. Με 4,2 δλ. για το 0-100 και 280 χλμ./ώρα με το M Driver’s Package, η Μ5 F10 είναι παραπάνω από τίμια συγκρινόμενη με την παντοδύναμη διάδοχο. Μια βελτίωση, ωστόσο, είναι πάντα καλοδεχούμενη-καλή ώρα, η ανθρακί BMW των 720 ίππων που θα δούμε στο video. Με νέο πλήρες σύστημα εξαγωγής και επαναπρογραμματισμό της ECU η συγκεκριμένη Μ5 φτάνει άκοπα στα 720 άλογα, εισερχόμενη στα «χωράφια» αυτοκινήτων επιπέδου McLaren 570S και Porsche 911 Turbo S. Για την ακρίβεια, η ιπποδύναμή της είναι ίδια με την κορυφαία McLaren που διατίθεται αυτή τη στιγμή, την 720S.

Δείτε ακόμα: Βελτιωμένη BMW M5 725 ίππων αναστατώνει! (+video)

Στο drag event που διοργανώθηκε σε κάποιο αεροδιάδρομο της Ελβετίας, η Μ5 F10 δεν τέθηκε αντιμέτωπη με τον αρχηγό της βρετανικής φίρμας, ωστόσο και η 570S διαθέτει παραπάνω από εξαιρετικές επιδόσεις (0-100 σε 3,2 δλ. και 328 χλμ./ώρα τελικής). Η 911 Turbo S είναι αναλόγου βεληνεκούς, ενώ η Mustang GT των 5.0 λίτρων και 420 ίππων είναι τουλάχιστον μία κλάση κάτω. Όλα αυτά, πάντα σε θεωρητικό επίπεδο.

Διαβάστε επίσης: Πόσες BMW M έχουν πωληθεί στην Ελλάδα το 2018;

Στην πράξη, ο ιδιοκτήτης της Μ5 ευνοείται και από το γεγονός πως οι κόντρες ξεκινούν από ρολαριστές 2ες στα 50 χλμ./ώρα. Υποτίθεται ότι αυτό εφαρμόζεται σε κάποιες διοργανώσεις για να προστατεύεται η μετάδοση, αλλά εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως γίνεται για να μην εκτίθενται μερικοί (οι περισσότεροι, βασικά) οδηγοί στη διαδικασία της εκκίνησης. Πώς τα καταφέρνει αυτός της βελτιωμένης Μ5; Οι απαντήσεις παρακάτω


Get it on Google Play Download on the App Store