Βγήκε στους δρόμους το Mercedes-AMG ONE (+video)

Έχουν περάσει 4 χρόνια από τη στιγμή που παρουσιάστηκε και 2 από την αρχική ημερομηνία παρουσίασης, ωστόσο τώρα το Mercedes-AMG ONE μοιάζει έτοιμο να μπει στην παραγωγή. Μάλιστα, δεν έχουμε μόνο τις ανακοινώσεις των Γερμανών να το πιστοποιούν. Το hypercar από τη Στουτγκάρδη κυκλοφορεί πια στους δημόσιους δρόμους, ως μέρος των τελικών δοκιμών εξέλιξης.

Η «κλειστή Formula 1», όπως αποκαλείται από τη Mercedes, απαθανατίστηκε σε ορεινό στροφιλίκι της Γαλλίας, εις διπλούν. Το ένα ONE έφερε το χαρακτηριστικό ασπρόμαυρο καμουφλάζ, όμως το έτερο δεν είχε σχεδόν καθόλου – δείγμα ότι η ώρα του λανσαρίσματος ζυγώνει. Τα δυο hypercars συνόδευε μια AMG GT 63 S, σχηματίζοντας ένα κομβόι σχεδόν 3.000 ίππων. Στο δημόσιο δρόμο, όμως, μικρή σημασία έχουν τα νούμερα όταν βρίσκεσαι σε επαρχιακό δίκτυο. Εκεί, δηλαδή, που μπορεί να σε πάει «καρότσα» όποιος βραδυπορεί μπροστά. Στην προκειμένη, ένα Citroen Berlingo.

Το ONE διαθέτει τον 1.600άρη υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα από το προ πενταετίας  μονοθέσιο της F1 (την πρωταθλήτρια F1 W07 Hybrid), σε συνδυασμό με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες: οι 2 κινούν τους εμπρός τροχούς, ο ένας αφορά τον υπερσυμπιεστή και ο τρίτος είναι συνδεδεμένος με τον στρόφαλο. Συνολικά, ο οδηγός/πιλότος έχει στη διάθεσή του 1.000 ίππους στις 11.000 σ.α.λ., με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να υπολογίζονται σε λιγότερο από 2,5 δλ., το 0-200 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα και την τελική να ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα. Ο χρόνος στο Nurburgring, δε, ακούγεται πως κυμαίνεται στα επίπεδα των 6 λεπτών, ίσως και ταχύτερα (απολαύστε το στο Nordschleiffe)!

H Mercedes-AMG ενημέρωσε πρόσφατα τους ανθρώπους που έχουν παραγγείλει το ONE, πως η παραγωγή θα ξεκινήσει στο πρώτο μισό του 2022. Το αντίτιμο κάθε ενός από τα 275 κομμάτια; Κοντά στα 2,3 εκατομμύρια ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store