VW Amarok 400 ίππων «οργώνει» στην πίστα (+video)

Το Amarok είναι ένα από τα ικανότερα μοντέλα στην γκάμα της VW. Πηγαίνει εκτός δρόμου, μπορεί να μεταφέρει ογκώδη αντικείμενα, να χρησιμοποιηθεί παράλληλα ως επιβατηγό και επαγγελματικό, μέχρι και να ρυμουλκήσει τραμ. Η οδήγηση σε πίστα πάντως, δύσκολα θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος πως συγκαταλέγεται στα δυνατά του σημεία. Ας είναι καλά η βελτίωση όμως, κι όλα γίνονται.

Η Darkside Developments μετέτρεψε ένα Amarok V6 TDI σε «αγαπητικό» των σιρκουί, βελτιώνοντας το γερμανικό pick up σε κάθε τομέα. Ο 3.0 V6 twinturbo TDI απέκτησε νέο εγκέφαλο, μεγαλύτερα μπεκ και αναβαθμισμένες πολλαπλές εισαγωγής/εξαγωγής, φτάνοντας συνολικά στους 400 ίππους! Ήδη από το εργοστάσιο, με τους 258 ίππους (που γίνονται 272 για σύντομο χρονικό διάστημα με λειτουργία overboost) και τα 580 Nm, είναι ένα από τα ταχύτερα αγροτικά, με το 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 7,3 δλ. και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 207 χλμ./ώρα. Με +140 ίππους, αντιλαμβανόμαστε το πού έχουν φτάσει οι επιδόσεις, παρότι δεν ανακοινώνονται επίσημα νούμερα.

Η ανάρτηση επίσης είναι νέα, με χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος και σφιχτότερο setup, ενώ και τα φρένα είναι αναβαθμισμένα. Δεν θα μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά οι Άγγλοι, καθότι μιλάμε για ένα αυτοκίνητο 2+ τόνων που καλείται να επιβραδύνει αλλεπάλληλα μέσα στην πίστα, κουβαλώντας την ορμή 400 ίππων. Όπως θα δείτε στο video πάντως, τα καταφέρνει μια χαρά. Κοντράρεται με αυτοκίνητα μισού μεγέθους και απείρως πιο ευέλικτα (βλέπε MINI Cooper S), αλλά και κατασκευές που είναι σαφώς πιο ταιριαστές στην πίστα, όπως η BMW Z4 Coupe που κάνει στην άκρη για να περάσει το βελτιωμένο Amarok!

Get it on Google Play Download on the App Store