VW Amarok κατεβαίνει σχεδόν κάθετα! (+video)

Όταν παρουσιάστηκε το VW Amarok μια δεκαετία πριν, πολλοί απόρησαν με την απόφαση της VW και αμφέβαλλαν για τις δυνατότητες του αυτοκινήτου. Η «ΦαουΒε» εμπειρία με αγροτικά είχε μόνο μέσω του μικρού Caddy Pick Up και του Taro, το οποίο στην ουσία ήταν ένα Toyota Hilux 5ης γενιάς (1988-1997 για να το κάνετε εικόνα) με τα σήματα της φίρμας από το Βόλφσμπουργκ.

Οι Γερμανοί όχι μόνο μπήκαν σε μια κατηγορία με ελάχιστη εμπειρία, αλλά δήλωναν πως το αγροτικό τους είναι το πρώτο premium στην Ευρώπη, 7 χρόνια πριν εμφανιστεί η Mercedes X-Class. Τα χρόνια πέρασαν, το Amarok έγινε επιτυχία, έφτασε να αποδίδει 258 ίππους και 580 Nm από τον 3λιτρο Bi-TDI V6, όμως αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ακόμα πως εκτός δρόμου, δεν έχει τα φόντα να κοντράρει Isuzu D-Max, Nissan Navara, Toyota Hilux, Ford Ranger και τα σχετικά. Το παρακάτω video λειτουργεί ως διάψευση, μέθοδος πειθούς και αφορμή κομπάσματος για τους κατόχους του γερμανικού pick up.

Δείτε ακόμα: Λασπομαχίες με Hilux, Amarok και Ranger (+video)

Το αυτοκίνητο επιχειρεί κάτι που αρχικά φαίνεται ακατόρθωτο: να κατέβει ένα σχεδόν κάθετο πέρασμα, που συνοδεύεται από νερόλακκο στο τέλος του! Εκτός της απίστευτης κλίσης, το σημείο είναι και εξαιρετικά στενό. Ο οδηγός του Amarok χρειάζεται να κλείσει τους καθρέπτες για να χωρέσουν τα 1.944 χλστ. του πλάτους (χωρίς αυτούς), καταδεικνύοντας πως τα βράχια είναι και ψηλά. Με λίγα λόγια, ένα μικρό γλίστρημα να έρθει η φαναρτζοδουλειά είναι το μικρότερο κακό. Το ντεραπάρισμα και ο εγκλωβισμός του οδηγού μέσα στο νερό, με 1.800 κιλά ανάποδα, το χειρότερο…

Δείτε ακόμα: Παλιό Toyota Hilux ταπεινώνει Range Rover (+video)

Το Amarok διαθέτει Hill Descent Control και πλειάδα ηλεκτρονικών συστημάτων, μαζί με κλείδωμα διαφορικών. Η κατάβαση που επιχειρεί αγγίζει τις 90 μοίρες, η κατάσταση «μυρίζει» ατύχημα, όμως αυτοκίνητο και οδηγός καταφέρνουν όχι μόνο να κατέβουν, αλλά και να περάσουν από το υδάτινο πέρασμα –και το έδαφος κάτω από αυτό- χωρίς την παραμικρή γρατζουνιά!

Δείτε επίσης: Το VW Amarok ισοπεδώνει τον ανταγωνισμό (+video)

https://www.facebook.com/supercarblondie/videos/258199015612858/?t=186

Get it on Google Play Download on the App Store