VW Caddy 1.9 TDI 300hp μοιράζει τσάγια (+videos)

Ένα οποιοδήποτε van αποτελεί βασικό εργαλείο δουλειάς για κάθε επαγγελματία, ανεξαρτήτως τι κουβαλάει στο χώρο φόρτωσης. Οπότε βασικά ζητούμενα είναι η χωρητικότητα της «κλούβας», η πρακτικότητα και η όσο το δυνατό χαμηλότερη κατανάλωση. Το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτεί ο κάτοχός του, είναι να το βελτιώσει μηχανικά, ή άντε το πολύ να του βάλει καμιά ζάντα αλουμινίου.

Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης του δεύτερης γενιάς VW Caddy (20ετίας) που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, είχε άλλες διαθέσεις και δίχως αμφιβολία θα έχει μοιράσει πολλά… τσάγια στο δρόμο. Εξωτερικά, μόνο το intercooler και οι ζάντες προϊδεάζουν ότι δεν είναι ένα απλό ντίζελ Caddy. Το υπόλοιπο αμάξωμα είναι απολύτως νορμάλ και σίγουρα κανείς δεν αντιλαμβάνεται τι κρύβει στα σωθικά του.

Συγκεκριμένα ο 1.9 TDI κινητήρας με την εργοστασιακή ισχύ των 90 ίππων και 210 Nm ροπής, έχει ανέβει στους 300 ίππους και στα 600 (!) Nm ροπής. Όπως αναφέρεται στο βίντεο, πριν είχε 0-100 χλμ./ώρα 14,0 δλ. και τελική ταχύτητα 165 χλμ./ώρα, ενώ τώρα είναι στα 5,6 δλ. και 230 χλμ./ώρα αντίστοιχα. Αναμενόμενα οι ενδιάμεσες επιταχύνσεις είναι εκπληκτικές, αφού ανεξαρτήτως ταχύτητας κάνει το 100-200 χλμ./ώρα σε χρόνο dt!

Εσείς, δεν  έχετε παρά να το απολαύσετε στα παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store