VW Golf GTI τρακάρει με 240 χλμ./ώρα (+video)

Έχουμε την τάση να λέμε «αυτά μόνο εδώ συμβαίνουν», για διάφορα περιστατικά της καθημερινότητας. Φράση που για θέματα οδήγησης, χρησιμοποιείται συνεχώς και αδιαλείπτως. Η αλλαγή λωρίδας χωρίς πρότερο έλεγχο στους καθρέπτες, φαντάζει ως άκρως ελληνικό σκηνικό. Όμως συμβαίνει παντού. Ακόμα και στις autobahn.

Δείτε ακόμα: Αυτοκίνητο τράκαρε σε λεωφορείο με 208 χλμ./ώρα!

Οι Γερμανοί διακρίνονται για μια από τις πιο ανεπτυγμένες οδηγικά παιδείες στον κόσμο. Ενδεικτικό το γεγονός πως σε κάποια σημεία, οι αυτοκινητόδρομοι δεν έχουν όρια ταχύτητας. Κάτι που σημαίνει πως εσύ μπορεί να κινείσαι με 140 χλμ./ώρα στη μεσαία λωρίδα και να περάσει μια LaFerrari από την αριστερή με 370. Τεχνοτροπία που στηρίζεται κυρίως στην αντίληψη των οδηγών να ελέγχουν και αξιολογούν τις συνθήκες. Αυτός ενός Skoda Fabia, δεν το έκανε.

Διαβάστε επίσης: Τον σταμάτησαν για ΚΤΕΟ και βρήκαν «θησαυρό»

O κάτοχος ενός VW Golf GTI πήγαινε με 240 χλμ./ώρα στην αριστερή λωρίδα. Κίνηση υπήρχε στις υπόλοιπες, αλλά η αριστερή είχε χώρο. Όπως παρακολουθούμε το onboard, βλέπουμε ένα Fabia να αλλάζει λωρίδα για να πραγματοποιήσει προσπέρασμα. Ο οδηγός του Golf παίζει φώτα, αλλά είναι αργά. Για καλή τύχη όλων, η σύγκρουση είναι «ξόφαλτση». Το GTI  καταφέρνει να περάσει ανάμεσα στο τσεχικό σουπερμίνι και το στηθαίο, έπειτα από την επαφή, με τον οδηγό να το κρατάει υπό έλεγχο στη συνέχεια. Ο οδηγός του Fabia είχε ανάψει φλας για να υποδείξει πώς θα κινείτο, οπότε το πιο πιθανό σενάριο τον θέλει να μην υπολόγισε την ταχύτητα του επερχόμενου οχήματος.

Δείτε ακόμα: Να τι γίνεται όταν αλλάζεις λωρίδα απρόσεκτα (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store