VW Scirocco 750 ίππων σχεδόν διαλύει το DSG του (+video)

To motto της Pirelli «η δύναμη είναι ένα τίποτα, δίχως έλεγχο» θα έπρεπε να βρίσκεται κρεμασμένο πάνω από τα συνεργεία όλου του κόσμου – ιδιαίτερα όσων ασχολούνται με τις βελτιώσεις. Το συγκεκριμένο Scirocco για παράδειγμα, ταιριάζει γάντι στην περιγραφή. Όχι τόσο γιατί δεν μπορεί να περάσει την δύναμη στο οδόστρωμα (κάτι που καταφέρνει), όσο για την αδυναμία της ίδιας της μετάδοσης να «φέρει βόλτα» την τεράστια ιπποδύναμη.

Δείτε ακόμα: Ανωριμότητες «σπάνε» την μετάδοση του Audi RS 6 (+video)

Αρχικά ήταν ένα ταπεινό 2.0 TSI των 200 ίππων. Για να φτάσει να αποδίδει 100+ ίππους παραπάνω από το νέο Audi R8 V10 Performance Quattro, είναι αυτονόητο πως λίγα πράγματα έχουν μείνει εργοστασιακά κάτω από το καπό. Το θέμα είναι ότι μάλλον το ίδιο ισχύει και για την μετάδοση. Όπως θα δούμε στο video, το εν λόγω Scirocco πετυχαίνει εξωφρενικά νούμερα επιδόσεων: πιάνει σχεδόν 270 χλμ./ώρα σε 800 μέτρα, πηγαίνει (ή καλύτερα, εκτοξεύεται) από τα 100 στα 200 χλμ./ώρα σε μόλις 4 δλ. και -σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του- ξεπερνά τα 310 χλμ./ώρα στο 1 μίλι (περίπου 1.600 μέτρα). Όλα τα ανωτέρω, όμως, έχουν ένα τίμημα.

Στο 1.42 του video παρατηρούμε ένα έντονο «σκάλωμα» στην αλλαγή από 4η σε 5η. Το 6τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη φαίνεται να «καρφώνει» την σχέση, στέλνοντας την βελόνα του στροφόμετρου για σεβαστό διάστημα στις 8.000+ σ.α.λ. Στις πρώτες δυο ταχύτητες βλέπουμε πως οι αλλαγές πραγματοποιούνται στις 7.500 σ.α.λ., προφανώς για να μπορέσουν τα ελαστικά και η μετάδοση να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες. Η 3η δεν εμφανίζει προβλήματα, όμως η 4η λίγο έλειψε να παραδώσει πνεύμα.

Διαβάστε επίσης: Γενέθλια 15 χρόνων για το κιβώτιο ταχυτήτων DSG

Στην συνέχεια δεν γνωρίζουμε τι απέγινε το κιβώτιο ή ο κινητήρας, όμως στο κλείσιμο των πλάνων φαίνεται το Scirocco να έχει επιβιώσει και να τα βάζει με μια Porsche 911 Turbo. Άγνωσται αι βουλαί του DSG.


Get it on Google Play Download on the App Store