VW T-Roc R σοκάρει AMG GLE 53 και Cayenne!

Σήμερα κάθε κατασκευαστής έχει τουλάχιστον ένα SUV επιδόσεων στη γκάμα του. Η Porsche ίδρυσε την κατηγορία, με την πρώτη Cayenne, και η BMW με τη Mercedes ακολούθησαν, όμως πλέον μπορείς να βρεις SUV με 300 άλογα ακόμα και στη μικρομεσαία κατηγορία. Εμφατική απόδειξη, το VW T-Roc R.

Δείτε ακόμα: Ποια είναι η τιμή του VW T-Roc R στην Ελλάδα;

Η κορυφαία έκδοση του επιτυχημένου crossover συνδυάζει τον 2λιτρο TSI των 300 ίππων και 400 Nm, με σύστημα τετρακίνησης 4Motion και 7άρι DSG. Σεβαστές προδιαγραφές, αλλά ωχριούν μπροστά σε αυτές των αντιπάλων που επέλεξε το carwow. Από τη μια μεριά, έχουμε τη Mercedes-AMG GLE 53. Mε 3λιτρο twinturbo εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα 435 ίππων και 520 Nm, και εν συνεργεία με 9άρι αυτόματο κιβώτιο, δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με το T-Roc. Κάτι παρόμοιο ισχύει για την Porsche Cayenne Coupe, που εδώ είναι στην plug-in υβριδική μορφή E-Hybrid, με τον 3λιτρο V6 twinturbo και έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων να παράγουν συνδυαστικά 462 άλογα και 700 Nm.

Αν μείνουμε στα νούμερα ισχύος, το μικρό VW δεν έχει την παραμικρή ελπίδα απέναντι στους ακριβοθώρητους συμπατριώτες του. Όταν όμως μπει και η ζυγαριά στην εξίσωση, τα πράγματα αλλάζουν άρδην. Η Cayenne μπορεί να είναι η ισχυρότερη, αλλά είναι και η βαρύτερη των τριών, στα 2.425 κιλά. Η Mercedes ακολουθεί σε ισχύ και βάρος (2.305 κιλά), ενώ το «ταπεινό» VW έχει μεν τα λιγότερα άλογα, αλλά και τα λιγότερα κιλά να κινήσει (1.575). Κοινώς, είναι ελαφρύτερο κατά 730 κιλά από την GLE 53 και κατά 850 από την Cayenne! Δια της μαγείας των μαθηματικών, το T-Roc R καθίσταται πέρα για πέρα ισότιμο των άλλων δύο βάσει αναλογίας κιλών ανά ίππο (5,25 το VW, 5,24 η Porsche, 5,29 η Mercedes).

Δείτε επίσης: «Πιστόλια» SUV με επιδόσεις supercars (+video)

Όπως θα δούμε, η εμμονή του Colin Chapman -ιδρυτή της Lotus- με το χαμηλό βάρος βρίσκει εφαρμογή ακόμα και σήμερα, που η τεχνολογία κάνει δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ των κατηγοριών. Το T-Roc καταφέρνει να σοκάρει τα δυο πανάκριβα και πανίσχυρα SUVs, κερδίζοντας στα ίσια την Cayenne και συντρίβοντας την GLE 53!

Get it on Google Play Download on the App Store